Kakukkfű vagy oregánó van a képen? 6 kérdés, melyre kevesen tudják a választ
Ebből a kvízből megtudhatod, hogy mennyire ismered a konyhában használt fűszernövényeket.
Ebből a kvízből megtudhatod, hogy mennyire ismered a konyhában használt fűszernövényeket.
Koktélparadicsomból télen-nyáron ínycsiklandó mozzarellás paradicsomsalátát készíthetsz.
A tökéletes krémes, szaftos csirkemell titka, hogy nem konzervből, hanem frissen sütött paradicsomból készül.
A friss zöldfűszereket néha csak az igazi profik tudják csupán képről megkülönböztetni egymástól. Neked hogy megy?
A fokhagymás, négysajtos tészta ideális választás, ha gyorsan elkészíthető, ízletes ételre vágysz.
Akkor az igazi a pestós csirkemell, ha a szószt is magad készíted hozzá.
Az egyszerű és gyors ételek mezőnyében a paradicsomos tészta tuti befutó, főleg, ha friss bazsalikommal együtt készül.
A bazsalikomos paradicsomleves ízletes és könnyed fogás, amit a hagyományos olasz konyha inspirált.
Készítsd el a tócsnit sokféle zöldfűszerrel, a masszába pedig reszelj parmezánt!
Akkor a legfinomabb az olasz tészta, ha a paradicsomszószba lágyan olvad bele a sajt.
A zöldfűszeres csicseriborsó-fasírt hús nélkül is eltelít.
Dobd fel a megszokott zöldborsókrémlevest friss bazsalikommal! Ha szereted a csípőset, egy kevés chilivel is megbolondíthatod.
A zöldfűszeres pácban érlelt csirkecomb bőre ropogós, a húsa pedig szaftos és ízletes.
Bazsalikom felhasználásával nagyon finom ételeket lehet készíteni, melyek jót tesznek a vérkeringésnek és a memóriának is.
A bazsalikom sokoldalú növény, nem csak az ételedet ízesítheti, gyógyhatású tea is készülhet belőle.
Ha szereted az egészben sült fasírtot, készítsd el szicíliai módra fűszerekkel és sajttal!
A mozzarellával és bazsalikommal együtt sült csirkemell könnyű, szaftos, és úgy laktat, hogy közben nem terheli meg a gyomrot.
Az omlós sült csirkecomb póréhagymával és ropogós baconnel együtt sütve fantasztikusan finom ebéd vagy vacsora lehet.
Az olasz paradicsomleves a magyartól eltérően inkább sós, és zöldfűszerek adják meg a karakterét.
Az olasz lecsó, vagyis a peperonata sokféle színes paprikából, és hús nélkül készül.
Az egészben sült fokhagymás karajjal nincs különösebben sok munka, csak arra kell vigyázni, hogy ki ne száradjon.
A fűszeres rizzsel töltött paradicsom mellől tényleg nem hiányzik a hús. Szép nagy, érett példányokat válassz hozzá.
Nagyon finom a tőkehalfilé, ha tejszínes mártással öntöd le, sokféle zöldfűszerrel ízesíted, a tetejére pedig ropogós sajtot pirítasz.
Mennyei lesz a csirkemell, ha a tetejére paradicsomot sütsz, és mozzarellát is olvasztasz rá.
Vajban sütve, friss, zöldfűszeres szósszal tálalva nagyon finom a csirkemell.
A tepsis rántott karfiol kiadós fogás, ezzel a módszerrel készítve pedig egészséges is.
A fűszeres kéreggel sült csirkemell saláták mellé vagy hagyományos köretekhez is jól megy.
A gyerekek kedvencét, a paradicsomos spagettit bármikor pillanatok alatt összedobhatod.
Fetával töltve különösen finom a csirkemell, baconbe tekerve pedig abban is biztos lehetsz, hogy nem szárad ki.
Leveles tésztából pillanatok alatt elkészítheted a pizzás csigát.
A fűszeres csirkemell összeállítása egy pillanat alatt megvan, a többi munkát pedig bátran bízd a sütőre.
A zabpehellyel készült, sütőben sült csirkefasírt akár a diétádba is belefér.
A fűszeres rizzsel töltött kaliforniai paprikával nincs sok munka, viszont nagyon finom.
Ha a csirkemellet sütés előtt joghurtos, zöldfűszeres pácban tartod, omlós és igazán finom lesz.
A krémes és laktató fokhagymás, tejszínes tészta a sietős esték megmentője, ugyanis villámgyorsan az asztalra kerül.
Az ananászos, ropogós sajttal bevont csirkemell azoknak való, akik kevés munkával szeretnének valami igazán finomat tenni az asztalra.
Készítsd el a csirkemellet újfajta módon! Töltsd meg sajttal, a külsejét pedig tekerd ínycsiklandó sonkába.
Gondold újra a rántott karfiolt: forgasd pankomorzsába, és süsd ki olaj helyett tepsiben!
A finom, mustáros steakburgonya bármilyen hús mellé, vagy akár önmagában is megállja a helyét.
Magad is elkészítheted otthon a friss, ropogós bagettet fokhagymás fűszervajjal töltve.
Készítsd el egészen újfajta módon a darát húsos pitét serpenyőben, tortillalapokkal!
Kiválóan megy a sült csirkemellhez a citromos, rozmaringos pác, így ráadásul azt is elkerülheted, hogy sütés közben kiszáradjon a hús.
A sok-sok fokhagymával és bazsalikommal ízesített cukkinikrémleves tartalmas és finom bevezetője az ebédnek.
A sok-sok zöldfűszerrel ízesített paradicsomleves jól behűtve a legfinomabb.
A méregzöld bazsalikomos mártást, a pestót otthon is elkészítheted. Rukkolás, paradicsomos csirkesaláta önteteként fenséges.
Érett, édes paradicsomból a legfinomabb a mediterrán paradicsomleves, ami a menzainál is sokkal jobb.
Ha szereted a hagyományos változatot, azért, ha pedig nem, azért kell megkóstolnod ezt a tejszínes karfiolkrémlevest.
Ez az isteni, sajttal töltött csirkemell úgy még finomabb, ha friss zöldfűszerekkel is feldobod.
A zöldfűszeres, sajtos csirkemell valódi turbó ebéd vagy vacsora: csak befűszerezed, egy kicsit hagyod pihenni, és már mehet is a sütőbe.
A zöldfűszeres csirkemell elkészítése nem igényel különösebb konyhaművészeti jártasságot, de néhány trükköt nem árt fejben tartani a tökéletes végeredményhez.
A bazsalikomos sült paradicsom köretnek ugyanolyan kiváló, mint tésztára feltétnek, vagy akár kenyérre.
Annak ellenére, hogy ez a tészta húsmentes, laktató és izgalmas, tele van csodás ízekkel.
A fűszernövény-termesztés kicsi konyhában is megoldható: a bazsalikomról kérdeztük meg a kertészt.
Ha ezt a pizzát eszed, nem kell aggódnod a fogyókúrád miatt! Egyszerű, csupa zöldség, és szósz sem kell hozzá.
A paradicsomos, bazsalikomos tészta hamisítatlan olasz fogás, amivel könnyedén otthonodba varázsolhatod a mediterrán éttermek hangulatát.
Ezt a csodás aromájú, fűszeres paradicsomszószt az egész család imádja. Nincs benne semmi bonyolult, viszont legalább egy órát kell főzni.
A könnyen elkészíthető leves kertből vagy piacról frissen beszerzett alapanyagokból a legfinomabb.
A konyhában is termeszthető fűszernövény, de kellő odafigyeléssel lesz igazán szép.