Puha, kapros túrógombóc: sós változatban is isteni
A kapros túrógombóc különösen finom köret szaftos ételekhez.
Összesen 41 találat.
A kapros túrógombóc különösen finom köret szaftos ételekhez.
A hideg litván céklaleves tele van vitaminokkal, miközben kellemesen lehűt a legmelegebb napokon is.
Könnyű, krémes és rendkívül ízletes ez a fokhagymás-kapros, cukkinis szendvicskrém.
A csirkehúsleves sok zöldséggel és kaporral tápláló, egészséges, és jól előkészíti a gyomrot a második fogásnak.
Igazi, nyárias hangulatú krumplifőzeléket dobhatsz össze újkrumpliból, joghurttal és kaporral ízesítve.
A kapros-túrós lepény kiadós és nagyon finom. Akár egy gazdag leves után második fogásnak is tökéletes.
A csirkemellhez nagyon jól megy a friss, illatos kapor, főleg, ha mindezt tejszínes szósz koronázza meg.
Itt a friss újkrumpli, készítsd el sokféleképpen! Gőz fölött főzve egyszerű, mégis nagyon finom.
Villámgyorsan összedobhatod ebédre vagy vacsorára a kapros-fokhagymás csirkemellet, amely a serpenyőben válik omlóssá.
A skandinávoknak is megvan a maguk karácsonyi halászleve: tejszínnel, lazaccal és garnélarákkal készül náluk az ünnepi fogás.
Kész lapokból minimális munkával kész van a mennyei kapros-túrós rétes.
A roppanós savanyú uborka télen is elegendő vitaminnal lát majd el.
A kaporteát pofonegyszerű elkészíteni, és az egyik legjobb olyan hűsítő nyári ital hozható létre belőle, ami még a vizet is kihajtja.
A palócleves annyira tartalmas, hogy második fogásra már tényleg csak valami könnyebbre vágyik az ember. Bográcsban is készülhet, főleg, ha nagy adagban főzöd.
Nyári melegben az egyik legfinomabb savanyúság a ropogós kovászos uborka. Ezzel a módszerrel lesz tökéletes.
Nagyon finom a tőkehalfilé, ha tejszínes mártással öntöd le, sokféle zöldfűszerrel ízesíted, a tetejére pedig ropogós sajtot pirítasz.
Készítsd el a sajtos omlettet tavasziasan, zöld spárgával együtt sütve!
Erre a színes salátára elég csak ránézni, hogy mindenkinek megjöjjön az étvágya.
Ha neked is a tócsni az egyik kedvenc ételed, próbáld ki most csabai módra, kolbásszal és sajttal elkészítve!
A leveles tésztából készült kapros-túrós csigák édesen vagy sósan készítve egyaránt tökéletesek vendégváró finomságnak.
Nagyon finom és laktató lesz a zöldségleves, ha fűszeres házi húsgombóccal dúsítod.
Készítsd el a Hasselback-csirkemellet mediterrán fűszerezéssel, a zsebekben pedig sok friss zöldséggel!
A muffin nem csak édes lehet: a sós, sajtos cukkinimuffin reggelire, uzsonnára és vacsorára is tökéletes választás.
A hideg joghurtlevest még főzni sem kell: csak keverd össze a hozzávalókat, és hagyd, hogy az ízek néhány óra alatt összeérjenek a hűtőben!
A krumplit az egyszerű ízesítők fenségessé teszik. Tovább színesítheted a köretet lila burgonyával.
Süsd a kolbásszal együtt az újkrumplit, jól átveszi a csodás ízeket!
Végre itt a tavasz, vele együtt az újkrumpli! Készítsd el többféleképpen, most egy egyszerű, vajas, kapros változatot mutatunk.
A kapor segít az inzulintermelés szabályozásában, ezért már kialakult cukorbetegség esetén is érdemes fogyasztani.
A halrudacska és a fasírt ötvözete ez az ízletes fogás, így még a gyerekek is örömmel megeszik.
Ha a hagyományos tökfőzeléket nem szereted vagy unod, az ízes cukkinis változatnak akkor is adj egy esélyt!