Kiadós tócsni csabai módra kolbásszal és sajttal: kapros tejföllel a legfinomabb
Ha neked is a tócsni az egyik kedvenc ételed, próbáld ki most csabai módra, kolbásszal és sajttal elkészítve!

- Tükörsima, egyenes frizura károsodás nélkül: ezeket az alapszabályokat tartsd be hajvasaláskor »
- Nőies karcsúsító tippek a gyönyörű modelltől: így érdemes öltözni, ha nem ívelt, hanem egyenes a derékvonal »
- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A tócsni megunhatatlan: készülhet kefirrel, joghurttal, zöldségekből, édesburgonyából. Szolgálhat köretként vagy önmagában, főételként. Ha kolbászt és reszelt sajtot keversz bele, olyan kiadós lepényeket kapsz, amelyek már valóban nem kívánnak további húst maguk mellé.
Kolbászos tócsni
Hozzávalók 2 személyre
A tócsnihoz
- 50 dkg krumpli
- 10 dkg kolbász
- 5 dkg reszelt sajt
- 4 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- só
- bors
A kapros tejfölhöz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1.5 dl tejföl
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
A kolbászt áztasd hideg vízbe, hogy könnyebben lehúzható legyen a héja. A krumplit hámozd meg, és nagy lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a lisztet, a tojást, sózd, borsozd, nyomj bele két gerezd fokhagymát, és reszelj hozzá egy kevés sajtot. A kolbász héját húzd le, darabold fel, és add a masszához. Fakanállal keverd el az egészet. Egy serpenyőben hevíts olajat, halmozz bele evőkanálnyi adagokat a masszából, és oldalanként három-négy perc alatt süsd ki a tócsnikat. Közben a tejfölhöz is nyomj két gerezd fokhagymát, és keverd el felaprított kaporral. A kisütött tócsnikat szedd papírtörlőre, itasd fel róluk a felesleges zsiradékot, és frissen tálald.
Ha imádod a tócsnit, de inkább valamilyen diétás változatra vágysz, készítsd el reszelt répából!
Még több recept