Kiadós tócsni csabai módra kolbásszal és sajttal: kapros tejföllel a legfinomabb
Ha neked is a tócsni az egyik kedvenc ételed, próbáld ki most csabai módra, kolbásszal és sajttal elkészítve!

kolbaszos tocsni
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tócsni megunhatatlan: készülhet kefirrel, joghurttal, zöldségekből, édesburgonyából. Szolgálhat köretként vagy önmagában, főételként. Ha kolbászt és reszelt sajtot keversz bele, olyan kiadós lepényeket kapsz, amelyek már valóban nem kívánnak további húst maguk mellé. 

Kolbászos tócsni

Hozzávalók 2 személyre

A tócsnihoz

  • 50 dkg krumpli
  • 10 dkg kolbász
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • bors

A kapros tejfölhöz

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 csokor kapor
Recept idők

Elkészítés:

A kolbászt áztasd hideg vízbe, hogy könnyebben lehúzható legyen a héja. A krumplit hámozd meg, és nagy lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a lisztet, a tojást, sózd, borsozd, nyomj bele két gerezd fokhagymát, és reszelj hozzá egy kevés sajtot. A kolbász héját húzd le, darabold fel, és add a masszához. Fakanállal keverd el az egészet. Egy serpenyőben hevíts olajat, halmozz bele evőkanálnyi adagokat a masszából, és oldalanként három-négy perc alatt süsd ki a tócsnikat. Közben a tejfölhöz is nyomj két gerezd fokhagymát, és keverd el felaprított kaporral. A kisütött tócsnikat szedd papírtörlőre, itasd fel róluk a felesleges zsiradékot, és frissen tálald.
 

Ha imádod a tócsnit, de inkább valamilyen diétás változatra vágysz, készítsd el reszelt répából!

Ezt is szeretjük