Villámgyors kapros-túrós csiga leveles tésztából: gazdag fűszeres krém a töltelék
A leveles tésztából készült kapros-túrós csigák édesen vagy sósan készítve egyaránt tökéletesek vendégváró finomságnak.

- Ezt tedd, hogy dúsabbnak tűnjön és legyezőszerű legyen a szempillád: nem a több réteg festék a megoldás »
- A 46 éves Angelina Jolie szép bőrének titka rém egyszerű: a megfelelő hidratálásban és a fényvédőben hisz »
- Átalakul a puha, lötyögős felkar, ha ezeket a gyakorlatokat végzed: 15 perc torna, ami súlyzók nélkül is hatékonyan tónusoz »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Oszvald Marika lánya 43 évesen lett anya: Krisztinának a 11. lombikja lett sikeres
Ha gyorsan ennél valami igazán finomat, ezeket a ropogós kapros-túrós csigákat neked találták ki. Ha édesen szereted, egy evőkanál cukrot tegyél hozzá, de ha inkább sósra vágysz, a cukrot helyettesítsd egy kiskanál sóval.
Kapros-túrós csigák
Hozzávalók
- 25 dkg túró
- 2 tojás
- 1 csomag leveles tészta
- 1 csokor kapor
- 1 evőkanál cukor (vagy 1 mokkáskanál só)
- 2.5 dkg vaj a kenéshez
Elkészítés:
Ha fagyasztott leveles tésztát használsz, olvaszd fel, és lisztezett deszkán nyújtsd ki. Ha frisset, egyszerűen csak tekerd le. A kaprot aprítsd fel. A túrót villával törd össze, add hozzá a két tojást, a kaprot és a sót vagy a cukrot. Oszd el egyenletesen a kinyújtott tésztán, tekerd fel, és vágj belőle nagyjából négy centi vastag darabokat. Az így kapott csigákat helyezd el egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben. A vajat olvaszd fel, kend meg vele a csigák tetejét, és told a sütőbe nagyjából 25 percre, amíg aranyszínt kapnak.
Ha odavagy a túrós édességekért, és kicsit több időd van, készítsd el a nagyiféle reszelt túrós sütit is!
Még több recept