Villámgyors kapros-túrós csiga leveles tésztából: gazdag fűszeres krém a töltelék
A leveles tésztából készült kapros-túrós csigák édesen vagy sósan készítve egyaránt tökéletesek vendégváró finomságnak.

kapros turos csiga
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha gyorsan ennél valami igazán finomat, ezeket a ropogós kapros-túrós csigákat neked találták ki. Ha édesen szereted, egy evőkanál cukrot tegyél hozzá, de ha inkább sósra vágysz, a cukrot helyettesítsd egy kiskanál sóval.

Kapros-túrós csigák

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 2 tojás
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csokor kapor
  • 1 evőkanál cukor (vagy 1 mokkáskanál só)
  • 2.5 dkg vaj a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Ha fagyasztott leveles tésztát használsz, olvaszd fel, és lisztezett deszkán nyújtsd ki. Ha frisset, egyszerűen csak tekerd le. A kaprot aprítsd fel. A túrót villával törd össze, add hozzá a két tojást, a kaprot és a sót vagy a cukrot. Oszd el egyenletesen a kinyújtott tésztán, tekerd fel, és vágj belőle nagyjából négy centi vastag darabokat. Az így kapott csigákat helyezd el egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben. A vajat olvaszd fel, kend meg vele a csigák tetejét, és told a sütőbe nagyjából 25 percre, amíg aranyszínt kapnak.
 

Ha odavagy a túrós édességekért, és kicsit több időd van, készítsd el a nagyiféle reszelt túrós sütit is!

Ezt is szeretjük