Sűrű zöldségleves házi húsgombóccal: nemcsak laktató, de egészséges is
Nagyon finom és laktató lesz a zöldségleves, ha fűszeres házi húsgombóccal dúsítod.


- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Egy nagy tányér melengető zöldségleves mindig jólesik a hideg estéken. Ha levesbetétként húsgombócot teszel bele, talán már második fogást sem fogsz kívánni utána. A zöldségek úgy adják ki legjobban a zamatukat, ha főzés előtt megpirítod őket hagymán.
Zöldségleves húsgombóccal
Hozzávalók
A húsgombóchoz
- 50 dkg darált hús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 mokkáskanál őrölt koriandermag
- só
- bors
A leveshez
- 10 dkg zöldborsó
- 4 szál kapor
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db közepes krumpli
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db vöröshagyma
- 1 db kis zellergumó
- 1 mokkáskanál oregánó
- só
- bors
- oregánó
- olívaolaj
Elkészítés:
A darált húst tedd egy tálba. Sózd, borsozd, szórd meg őrölt korianderrel, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, üsd bele a tojást, és fakanállal vagy a kezeddel alaposan keverd össze. Formálj belőle gombócokat. A leveshez a vöröshagymát hámozd meg, kockázd fel, és olívaolajon párold üvegesre. A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert tisztítsd meg, vágd kockákra vagy karikákra, dobd a párolódó hagymára, add hozzájuk a zöldborsót, és együtt pirítsd néhány percig. Szórd meg sóval, borssal és oregánóval. A krumplikat is hámozd meg, kockázd fel, és add a zöldségekhez. A tetejükön oszd el a húsgombócokat, dobj melléjük megpucolt, de egészben hagyott fokhagymagerezdeket, öntsd fel vízzel, és lassú tűzön fél óra alatt főzd össze a levest. A főzés utolsó perceiben szórd meg apróra vágott kaporral.
A daragaluska is klasszikus, nagyon finom levesbetét - a lényeg, hogy a helyes technikával készítsd el.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept