Sűrű zöldségleves házi húsgombóccal: nemcsak laktató, de egészséges is
Nagyon finom és laktató lesz a zöldségleves, ha fűszeres házi húsgombóccal dúsítod.

husgombocos zoldsegleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy nagy tányér melengető zöldségleves mindig jólesik a hideg estéken. Ha levesbetétként húsgombócot teszel bele, talán már második fogást sem fogsz kívánni utána. A zöldségek úgy adják ki legjobban a zamatukat, ha főzés előtt megpirítod őket hagymán.

Zöldségleves húsgombóccal

Hozzávalók:

A húsgombóchoz

  • 50 dkg darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 mokkáskanál őrölt koriandermag
  • bors

A leveshez

  • 10 dkg zöldborsó
  • 4 szál kapor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db közepes krumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db kis zellergumó
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • bors
  • oregánó
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst tedd egy tálba. Sózd, borsozd, szórd meg őrölt korianderrel, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, üsd bele a tojást, és fakanállal vagy a kezeddel alaposan keverd össze. Formálj belőle gombócokat. A leveshez a vöröshagymát hámozd meg, kockázd fel, és olívaolajon párold üvegesre. A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert tisztítsd meg, vágd kockákra vagy karikákra, dobd a párolódó hagymára, add hozzájuk a zöldborsót, és együtt pirítsd néhány percig. Szórd meg sóval, borssal és oregánóval. A krumplikat is hámozd meg, kockázd fel, és add a zöldségekhez. A tetejükön oszd el a húsgombócokat, dobj melléjük megpucolt, de egészben hagyott fokhagymagerezdeket, öntsd fel vízzel, és lassú tűzön fél óra alatt főzd össze a levest. A főzés utolsó perceiben szórd meg apróra vágott kaporral.
 

A daragaluska is klasszikus, nagyon finom levesbetét - a lényeg, hogy a helyes technikával készítsd el.

Ezt is szeretjük