Mediterrán Hasselback-csirkemell: friss zöldségek kerülnek a zsebekbe
Készítsd el a Hasselback-csirkemellet mediterrán fűszerezéssel, a zsebekben pedig sok friss zöldséggel!

- A 25 éves, gyönyörű teniszcsillag Victoria’s Secret-kollekcióval jelentkezett: Naomi Osaka megőrizte természetességét a fotókon »
- Csodás sminkújdonságok, melyek felpezsdítik a tavaszi megjelenést: árakkal mutatjuk a nőies és ragyogó árnyalatokat »
- Lady Gagát modellnek kérték fel, művészi alkotássá varázsolta a reklámot: megkapóan természetes »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
A Hasselback módra készített hús vagy zöldség lényege, hogy a tetejébe éles késsel mélyedéseket vájsz, és ezeket a zsebeket töltöd meg mindenféle finomsággal. A mediterrán módra készült Hasselback-csirkét elkészítés előtt tartsd fűszeres pácban, majd töltsd meg friss zöldségekkel, gyümölcsökkel!
Mediterrán Hasselback-csirkemell
Hozzávalók
- 10 dkg feta sajt
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 db egész filézett csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db cukkini
- 1 db citrom
- 1 db nagy paradicsom
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál friss kapor
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 0.5 lila hagyma
- só
- bors
- szeletelt mozzarella a tetejére
Elkészítés:
Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a citromlével, az aprított kaporral, a bazsalikommal és az oregánóval. A csirkemelleket vágd ketté, így négy darabot kapsz. Mindegyik tetejét vagdosd be mélyen éles késsel, forgasd meg őket a fűszeres pácban, és tartsd a hűtőben legalább egy órát.
Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A citromot, a cukkinit, a paradicsomot, a fetát és a lila hagymát szeleteld fel. Vedd ki a húst a hűtőből, oszd el a tölteléket a zsebekben, majd helyezd őket tepsibe. A tetejüket fedd le mozzarellaszeletekkel, és alufóliával letakarva told a sütőbe 45 percre. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson.
Nem csak húst készíthetsz ilyen módon - a Hasselback-édesburgonyát fűszeres vaj koronázza meg.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept