Mediterrán Hasselback-csirkemell: friss zöldségek kerülnek a zsebekbe
Készítsd el a Hasselback-csirkemellet mediterrán fűszerezéssel, a zsebekben pedig sok friss zöldséggel!

mediterran hasselback
Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Hasselback módra készített hús vagy zöldség lényege, hogy a tetejébe éles késsel mélyedéseket vájsz, és ezeket a zsebeket töltöd meg mindenféle finomsággal. A mediterrán módra készült Hasselback-csirkét elkészítés előtt tartsd fűszeres pácban, majd töltsd meg friss zöldségekkel, gyümölcsökkel!

Mediterrán Hasselback-csirkemell

Hozzávalók:

  • 10 dkg feta sajt
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 db egész filézett csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkini
  • 1 db citrom
  • 1 db nagy paradicsom
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál friss kapor
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 0.5 lila hagyma
  • bors
  • szeletelt mozzarella a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a citromlével, az aprított kaporral, a bazsalikommal és az oregánóval. A csirkemelleket vágd ketté, így négy darabot kapsz. Mindegyik tetejét vagdosd be mélyen éles késsel, forgasd meg őket a fűszeres pácban, és tartsd a hűtőben legalább egy órát. 

Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A citromot, a cukkinit, a paradicsomot, a fetát és a lila hagymát szeleteld fel. Vedd ki a húst a hűtőből, oszd el a tölteléket a zsebekben, majd helyezd őket tepsibe. A tetejüket fedd le mozzarellaszeletekkel, és alufóliával letakarva told a sütőbe 45 percre. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson.

Nem csak húst készíthetsz ilyen módon - a Hasselback-édesburgonyát fűszeres vaj koronázza meg.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük