Sajtos omlett zöld spárgával sütve: kiadós vacsora is lehet belőle
Készítsd el a sajtos omlettet tavasziasan, zöld spárgával együtt sütve!

spargas omlett
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A spárgával sült omlettből nagyon finom és kiadós reggeli vagy vacsora készülhet. Ráadásul ezt a fogást egy személyre is megéri elkészíteni, ezért akár magadnak is összedobhatod néhány perc alatt.

Spárgás omlett

Hozzávalók 1 személyre

  • 5 dkg reszelt sajt
  • 4 zöld spárga
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál víz
  • 1 szál újhagyma
  • 1 evőkanál tejszín
  • 1 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál friss kapor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát alaposan mosd meg, és vágd nagyobb darabokra. Egy serpenyőbe önts vizet és olívaolajat, tedd bele a spárgát, sózd meg, és lassú tűzön öt perc alatt párold puhára. Közben a tojásokat üsd egy tálba, add hozzájuk a tejszínt, sózd, borsozd, szórd bele a felaprított kaprot és a karikákra vágott újhagymát. Amikor a spárga megpuhult, nyomd hozzá a fokhagymagerezdet, kevergesd addig, amíg a víz elpárolog alóla, majd add hozzá a vajat. Amikor felolvadt, öntsd rá a felvert hagymás, kapros tojást. Kis lángon süsd addig, amíg az alja teljesen megszilárdul, a teteje pedig kocsonyás állagot vesz fel. Ne kevergesd, legfeljebb néha nyúlj alá vékony lapáttal, hogy ne égjen le. Csúsztasd egy tányérra, és még melegen szórd meg a tetejét reszelt sajttal.
 

Használd ki a szezont, amíg lehet: ez a krémes spárgás rizottó páratlanul finom ebéd lehet.

Ezt is szeretjük