30 perces csirkemell kapros, fokhagymás szószban: így biztosan nem szárad ki a hús
Villámgyorsan összedobhatod ebédre vagy vacsorára a kapros-fokhagymás csirkemellet, amely a serpenyőben válik omlóssá.
Ha gyorsan szeretnél fenséges ebédet vagy vacsorát készíteni, akkor ez a kapros-fokhagymás csirkemell kitűnő választás. A hús a bornak és a szósznak köszönhetően finom szaftos és omlós lesz, a fűszerek pedig csodás ízt adnak neki. Érdemes zsírosabb tejszínt használni, akkor még finomabb a végeredmény. Az egyszerű fogást tálalhatod tésztával vagy rizzsel is.
Kapros-fokhagymás csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemell
- 2 dl tejszín
- 1 csirkemell kapor
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 2 teáskanál mustár
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellet hosszában vágd ketté. Serpenyőben forrósíts fel kevés olajat, dobd bele az apróra vágott vöröshagymát, majd tedd rá a húst, és süsd fehéredésig. Ízesítsd mustárral, préselt fokhagymával, sóval és borssal. Öntsd fel a borral, és hagyd rotyogni kis lángon körülbelül 15 percig.
Eközben a tejszínt keverd simára a liszttel, és amikor a hús megpuhul, öntsd rá a tejszínes szószt. Forrald össze pár perc alatt, és szórd meg az apróra vágott kaporral.
A könnyed tésztasaláta is kiváló kaporral. Érdemes előre elkészíteni, mert behűtve az igazi.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept