Karácsonyi halászlé skandináv módra: tejszínnel és lazaccal készül
A skandinávoknak is megvan a maguk karácsonyi halászleve: tejszínnel, lazaccal és garnélarákkal készül náluk az ünnepi fogás.

- A legfontosabb vitaminok, melyek támogatják a bőr szépségét, egészségét: így használd őket a bőrápolásban »
- Csodás, stílusos nő Almodóvar múzsája, az 58 éves Rossy de Palma: a ruhái éppolyan karakteresek, mint ő maga »
- Marad a népszerű trend, jöhet minden, ami kockás: ilyen sokféleképpen variálható a divatos minta »

- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Hogy hívják Dr. Bubó asszisztensnőjét a rajzfilmben? 8 kérdés kedvenc meséinkről
- VV Piros a kiesése után az RTL egyik sztárjával bújt össze: az ágyból posztoltak
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
Ha idén karácsonykor valami újat készítenél, főzd meg a tejszínes, lazacos skandináv halászlevet! Aki egyszer kóstolta, csak lelkendezve tudja emlegetni akkor is, ha egyébként annyira nincs oda a halételekért. A lazac és a garnélarák aromáját sok zöldség, lágy tejszín és friss kapor teszi teljessé.
Skandináv halászlé tejszínnel és lazaccal
Hozzávalók
- 50 dkg krumpli
- 30 dkg lazacfilé
- 25 dkg garnélarák
- 5 dkg vaj
- 3 babérlevél
- 2 sárgarépa
- 2 dl főzőtejszín
- 1 l alaplé
- 1 póréhagyma
- 1 szál halványító zeller
- 1 fehérrépa
- 1 citrom
- 1 csokor kapor
- 1 evőkanál egész bors
- 1 evőkanál szegfűbors (elhagyható)
- só
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel. A póréhagyma fehér szárát karikázd fel, add a vajhoz, és párold puhára. Közben a sárgarépát, a fehérrépát, a krumplit és a halványító zellert tisztítsd meg és aprítsd fel. Add őket a megpuhult hagymához, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, tedd bele a babérlevelet, és nagyjából húsz perc alatt főzd őket puhára. Közben a lazacot kockázd fel. Amikor már megpuhultak, add a leveshez a lazacot és a rákokat, és további három perc alatt főzd őket is puhára. Végül öntsd fel tejszínnel, szórd meg aprított kaporral, facsard bele egy citrom levét, és melegítsd össze.
A lazacnak serpenyőben sütve is jót tesz a kapros fűszerezés.
Még több recept