Karácsonyi halászlé skandináv módra: tejszínnel és lazaccal készül
A skandinávoknak is megvan a maguk karácsonyi halászleve: tejszínnel, lazaccal és garnélarákkal készül náluk az ünnepi fogás.

Ha idén karácsonykor valami újat készítenél, főzd meg a tejszínes, lazacos skandináv halászlevet! Aki egyszer kóstolta, csak lelkendezve tudja emlegetni akkor is, ha egyébként annyira nincs oda a halételekért. A lazac és a garnélarák aromáját sok zöldség, lágy tejszín és friss kapor teszi teljessé.
Skandináv halászlé tejszínnel és lazaccal
Hozzávalók
- 50 dkg krumpli
- 30 dkg lazacfilé
- 25 dkg garnélarák
- 5 dkg vaj
- 3 babérlevél
- 2 sárgarépa
- 2 dl főzőtejszín
- 1 l alaplé
- 1 póréhagyma
- 1 szál halványító zeller
- 1 fehérrépa
- 1 citrom
- 1 csokor kapor
- 1 evőkanál egész bors
- 1 evőkanál szegfűbors (elhagyható)
- só
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel. A póréhagyma fehér szárát karikázd fel, add a vajhoz, és párold puhára. Közben a sárgarépát, a fehérrépát, a krumplit és a halványító zellert tisztítsd meg és aprítsd fel. Add őket a megpuhult hagymához, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, tedd bele a babérlevelet, és nagyjából húsz perc alatt főzd őket puhára. Közben a lazacot kockázd fel. Amikor már megpuhultak, add a leveshez a lazacot és a rákokat, és további három perc alatt főzd őket is puhára. Végül öntsd fel tejszínnel, szórd meg aprított kaporral, facsard bele egy citrom levét, és melegítsd össze.
A lazacnak serpenyőben sütve is jót tesz a kapros fűszerezés.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept