
Tejszínes tőkehalfilé ropogós reszelt sajttal a tetején: sokféle zöldfűszerrel készül
Nagyon finom a tőkehalfilé, ha tejszínes mártással öntöd le, sokféle zöldfűszerrel ízesíted, a tetejére pedig ropogós sajtot pirítasz.


Tejszínnel és reszelt sajttal készítve a húsok is nagyon finomak, ezért bátran próbáld ki ugyanezt a módszert a hal készítésekor is. A fagyasztott tőkehalfilé mindenhol kapható, nem drága és nagyon könnyen kezelhető, mert a szálkázással sem kell bajlódnod. Ha azonban szeretnéd, más halfajtákkal is kipróbálhatod.
Tejszínes tőkehalfilé reszelt sajttal
Hozzávalók 2 személyre
- 5 dkg reszelt sajt
- 4 szelet tőkehalfilé
- 2 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál citromlé
- 2 kávéskanál friss petrezselyem
- 2 kávéskanál friss bazsalikom
- 2 kávéskanál snidling
- 2 kávéskanál kapor
- só
- bors
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A halat olvaszd ki. Locsold meg citromlével, szórd meg sóval, borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel. Egy tepsit kenj ki vajjal, és helyezd el benne a halakat. A tejszínt és a tejfölt keverd össze, sózd, borsozd, és oszd el a halszeletek tetején. Melléjük is juttathatsz a keverékből. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt ropogósra piruljon.
Tőkehalfiléből ropogós halpogácsát is készíthetsz, amelyet szintén érdemes friss zöldfűszerekkel feldobni.
- bazsalikom
- kapor
- citromlé
- petrezselyem
- snidling
- reszelt sajt
- tőkehalfilé
- tejszínes tőkehalfilé
- Recept

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept