Tejszínes tőkehalfilé ropogós reszelt sajttal a tetején: sokféle zöldfűszerrel készül
Nagyon finom a tőkehalfilé, ha tejszínes mártással öntöd le, sokféle zöldfűszerrel ízesíted, a tetejére pedig ropogós sajtot pirítasz.

- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- A 74 éves Maye Musk fürdőruhában szerepel a címlapon: ízléses képek készültek róla »
- Így tökéletesítheted a frizurádat egy színes kendővel: 3 egyszerű, de csodás variáció, amivel garantáltan sikert aratsz »
- Ez a retró minta a nyár legbájosabb trendje: játékos és feltűnő, mégis nőiessé teszi a szettet »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Tejszínnel és reszelt sajttal készítve a húsok is nagyon finomak, ezért bátran próbáld ki ugyanezt a módszert a hal készítésekor is. A fagyasztott tőkehalfilé mindenhol kapható, nem drága és nagyon könnyen kezelhető, mert a szálkázással sem kell bajlódnod. Ha azonban szeretnéd, más halfajtákkal is kipróbálhatod.
Tejszínes tőkehalfilé reszelt sajttal
Hozzávalók 2 személyre
- 5 dkg reszelt sajt
- 4 szelet tőkehalfilé
- 2 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál citromlé
- 2 kávéskanál friss petrezselyem
- 2 kávéskanál friss bazsalikom
- 2 kávéskanál snidling
- 2 kávéskanál kapor
- só
- bors
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A halat olvaszd ki. Locsold meg citromlével, szórd meg sóval, borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel. Egy tepsit kenj ki vajjal, és helyezd el benne a halakat. A tejszínt és a tejfölt keverd össze, sózd, borsozd, és oszd el a halszeletek tetején. Melléjük is juttathatsz a keverékből. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt ropogósra piruljon.
Tőkehalfiléből ropogós halpogácsát is készíthetsz, amelyet szintén érdemes friss zöldfűszerekkel feldobni.
Még több recept