Villámgyorsan elkészülő kapros-túrós rétes: így lesz igazán krémes a töltelék
Kész lapokból minimális munkával kész van a mennyei kapros-túrós rétes.

A kapros-túrós rétes isteni finom sós sütemény, és annyira kiadós, hogy akár egy leves után második fogásnak is megállja a helyét. A kész réteslapok kezelését gyerekjáték megtanulni, és a töltelék összeállítása sem kíván gyakorlatot.
Kapros-túrós rétes
Hozzávalók 2 darabhoz
- 50 dkg túró
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 dl tejföl + a kenéshez
- 1 csomag réteslap
- 1 tojás
- 1 evőkanál gríz
- 1 csokor kapor
- só
Elkészítés:
A túrót villával törd át, majd keverd el a tejföllel, a tojással, a grízzel, az apróra vágott kaporral, és sózd meg. A vajat olvaszd fel. Egy réteslapot helyezz nedves konyharuhára. Kend meg olvasztott vajjal, tegyél rá egy újabb lapot, és így folytasd a rétegzést négy lapig. A legfelsőt kend meg a töltelék felével, tekerd fel, kend meg a tetejét is tejföllel, és helyezd egy tepsibe. Ismételd meg a műveletet a lapok és a töltelék másik felével. 200 fokos sütőben 20 perc alatt süsd őket ropogósra. Várd meg, amíg kihűlnek, és csak utána szeleteld.
A kókuszgolyó is nagyon finom túróval gyúrva.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept