Tízperces gőzölt újkrumpli: vajjal összeforgatva fenséges

Itt a friss újkrumpli, készítsd el sokféleképpen! Gőz fölött főzve egyszerű, mégis nagyon finom.

gozolt ujkrumpli
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gőz fölött főzve egyszerűen és hamar készen van az újkrumpli, ezzel a módszerrel ráadásul az ízeit is jobban megőrzi. Az apró szemű újkrumplit csak alaposan mosd meg, sem kapargatni, sem hámozni nem szükséges. Tálald valamilyen finom hússal, például rántott csirkemellel!

Gőzölt újkrumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg apró szemű újkrumpli
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
Recept idők

Elkészítés:

Az újkrumplikat folyó víz alatt alaposan mosd meg. Egy lábosba önts vizet, tedd bele a babérleveleket és az egészben hagyott fokhagymagerezdeket. Amikor a víz felforrt, tegyél a lábos szájára egy párolóbetétet, ebbe szórd a krumplikat. Lefedve párold így tíz percig.

 

Közben a vajat olvaszd fel és sózd meg, a kaprot vágd apróra. A megpuhult krumplikat forgasd meg az olvasztott vajban, szórd meg a kaporral, és azonnal tálald.

A kapor és a mustár ebben a krémes krumplisalátában is jól működik együtt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük