Ennyiféleképpen bundázhatsz húst, zöldségeket vagy sajtot: a legjobb ötleteket mutatjuk

A bundázott húsok és zöldségek hihetetlen változatossággal készíthetők el. Megmutatjuk a legjobb recepteket a hagyományostól az alternatívig.

Rántott húsok, zöldségek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Azt mondják, a magyar konyha egyik sajátossága, hogy bármi alapanyagot a kezünkbe veszünk, azonnal kirántjuk, és bő olajban kisütjük. Bár ez a megállapítás némileg talán sarkított, az biztos, hogy nagyon szeretjük a húst, a sajtot és a zöldségeket különböző bundákba forgatni. Hogy ez mennyire nem unalmas, a következő összeállításban te is megláthatod.

Klasszikus rántott húsok

A klasszikus rántott hús igazi jolly joker, ha nincs ötleted az aznapi menüre, vagy ha vendégeket vársz. Egyszerűen elkészíthető, és a gyerekek is szeretni szokták. A hagyományos, tányérnyi méretűre klopfolt bécsi szelet mellett megunhatatlan a rántott csirkemell is, amelynek a panírját nyugodtan feldobhatod például magvakkalreszelt sajttal, vagy megtöltheted a húst sonkával és sajttal. A rántott csirkecomb már keményebb dió, sokan nehezen találják el, hogyan süthetik át belül úgy, hogy közben kívül ne égjen meg: ha ezt a módszert követed, többet nem lesz ezzel sem gondod.

Rántott sajt, gomba és zöldségek

Akkor sem kell lemondanod a bepanírozott finomságokról, ha nem vagy húsrajongó, csak néhány szabályt figyelembe kell venned. A rántott mozzarella vagy trappista sajt tökéletes és tápláló ebéd, itt pedig azt is megmutatjuk, hogyan kerülheted el, hogy sütés közben kifolyjon a bundából. A rántott gombafejek is sokak kedvence, ráadásul főfogásként vagy köretként is jól működnek. Egy egyszerű technikával érheted el, hogy a panír egyenletesen vonja be őket. Hasonlóképp, többféle szerepet betölthetnek a rántott hagymakarikák is. Bundázhatsz karfiolt, ha pedig kicsit könnyedebb ebédet képzeltél el, bő olaj helyett sütőben is kisütheted.

Bundázás palacsintatésztával

Külön kategóriát alkotnak azok a fogások, amelyeket palacsintatésztába vagy ehhez hasonló bundába kell mártani. Ez jelenthet egyszerű, sűrű palacsintatésztát, vagy dúsíthatod a masszát sörrel: ez a titka a híres angol fish and chipsnek, de akár zöldbabot is kisüthetsz hasonló módon. Kerülhet a tésztába kefir, ami még ad egy finom csavart neki, vagy fehérbor: mindkét esetben csirkemellet ajánlunk hozzá. A sűrű masszába mártott darabokat ezután a szokásos módon, olajban süsd ki.

Különleges panírok

Csak a képzeleted szabhat határt a különleges panírozásnak. Megforgathatod a csirkecombokat corn flakeses bundában, a csirkemell panírját feldobhatod zabpehellyel,mandulával. Akkor sem kell lemondanod a klasszikus vasárnapi ebédről, ha ételérzékeny vagy, hiszen létezik tojás nélküli és rizsliszttel készülő, gluténmentes változat is. A diós bundába forgatott rántott camembert pedig akár egy ünnepi alkalommal is megállja a helyét.

Gluténmentesen is panírozhatsz!

Érdekel, hányféle módon válthatod ki a megszokott panírt, ha bármilyen okból gluténmenets étrendet követsz? Kattints erre az összeállításra, és szemezgess kedvedre!

5 isteni gluténmentes panírrecept

Nézegess képeket!

Elolvasom

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük