Tojásmentes rántotthús-bunda
Ha tojásmentes diétán vagy, a rántott húsról akkor se mondj le!
Kis fantáziával akkor is készíthetsz rántott csirkecombot, ha nem használhatsz tojást, vagy éppen nincs a hűtődben. Ennek a húsnak a bundája talán még ropogósabb, mint a hagyományos módon panírozottnak.
Tojásmentes rántott csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 12 kisebb csirkecomb
- 7 evőkanál liszt
- 7 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 dl joghurt
- só
- lenmag
- olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat mosd meg, törölgesd meg papírtörlővel, sózd be, és hagyd fél óráig állni. Ezt követően készíts elő mindent a panírozáshoz. Szitálj egy tálba lisztet, egy másikba önts joghurtot. A harmadik edénybe a zsemlemorzsa kerül, majd keverj hozzá lenmagot is.
A csirkecombokat alaposan forgasd meg mindegyikben. A végén rázd le a felesleges panírt. Forrósíts olajat, és rakd bele a húst. Oldalanként süsd aranybarnára körülbelül öt-öt perc alatt. Közben mérsékeld a lángot, nehogy megégjen a panír, a csirke viszont nyers maradjon. Szedd ki az olajból, majd csepegtesd le, és kedvenc köreteddel tálald.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept