Tojásmentes rántotthús-bunda

Ugyanolyan ropogós és finom, mint az eredeti

Ha tojásmentes diétán vagy, a rántott húsról akkor se mondj le!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kis fantáziával akkor is készíthetsz rántott csirkecombot, ha nem használhatsz tojást, vagy éppen nincs a hűtődben. Ennek a húsnak a bundája talán még ropogósabb, mint a hagyományos módon panírozottnak.

Tojásmentes rántott csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 12 kisebb csirkecomb
  • 7 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 dl joghurt
  • lenmag
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, törölgesd meg papírtörlővel, sózd be, és hagyd fél óráig állni. Ezt követően készíts elő mindent a panírozáshoz. Szitálj egy tálba lisztet, egy másikba önts joghurtot. A harmadik edénybe a zsemlemorzsa kerül, majd keverj hozzá lenmagot is.

A csirkecombokat alaposan forgasd meg mindegyikben. A végén rázd le a felesleges panírt. Forrósíts olajat, és rakd bele a húst. Oldalanként süsd aranybarnára körülbelül öt-öt perc alatt. Közben mérsékeld a lángot, nehogy megégjen a panír, a csirke viszont nyers maradjon. Szedd ki az olajból, majd csepegtesd le, és kedvenc köreteddel tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük