Extra ropogós lesz a rántott hús, ha így készíted - A bundába olcsó magocska kerül

Még finomabb lesz a rántott hús bundája, ha lenmagot is keversz hozzá.

Rántott hús lenmagos bundában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rántott húst sokféleképpen variálhatod tetszésed szerint, keverhetsz hozzá például ropogós lenmagot is. Az így készített panír nem csak finom, egészséges is: a lenmagnak magas a fehérjetartalma, emellett gazdag B-vitaminban, így még hangulatodat is javíthatja.

Rántott hús lenmagos bundában

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dkg liszt
  • 2.5 dkg lenmag
  • 2 tojás
  • szezámmag és tökmag ízlés szerint
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd szeletekre, sózd be, és tedd félre. A lisztet borsozd meg. Egy másik tálban verd fel a tojást, a harmadikba öntsd bele a zsemlemorzsát, és keverd el a lenmaggal. Ha szereted, szezámmagot és egy kevés tökmagot is tehetsz hozzá. A hússzeleteket forgasd meg először a lisztben, utána a tojásban, végül a magvas zsemlemorzsában. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a húst félig ellepje, és közepes lángon, oldalanként három-négy perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.

Finom, omlós lesz a rántott csirkemell akkor is, ha fokhagymás tejben pácolod kisütés előtt.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük