Extra ropogós lesz a rántott hús, ha így készíted - A bundába olcsó magocska kerül

Még finomabb lesz a rántott hús bundája, ha lenmagot is keversz hozzá.

lenmagos rantott hus
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rántott húst sokféleképpen variálhatod tetszésed szerint, keverhetsz hozzá például ropogós lenmagot is. Az így készített panír nem csak finom, egészséges is: a lenmagnak magas a fehérjetartalma, emellett gazdag B-vitaminban, így még hangulatodat is javíthatja.

Rántott hús lenmagos bundában

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dkg liszt
  • 2.5 dkg lenmag
  • 2 tojás
  • szezámmag és tökmag ízlés szerint
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd szeletekre, sózd be, és tedd félre. A lisztet borsozd meg. Egy másik tálban verd fel a tojást, a harmadikba öntsd bele a zsemlemorzsát, és keverd el a lenmaggal. Ha szereted, szezámmagot és egy kevés tökmagot is tehetsz hozzá. A hússzeleteket forgasd meg először a lisztben, utána a tojásban, végül a magvas zsemlemorzsában. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a húst félig ellepje, és közepes lángon, oldalanként három-négy perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.

Finom, omlós lesz a rántott csirkemell akkor is, ha fokhagymás tejben pácolod kisütés előtt.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük