Fokhagymás, rozmaringos sült camembert: villámgyors, forró vacsora hűvös estékre
A fokhagymás, rozmaringos camembert-t fél óra alatt az asztalra varázsolhatod.

sult camembert
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a karakteres ízű sajtokat, mindenképpen próbáld ki a fűszeres, kívül enyhén ropogós, belül folyós sült camembert-t. Pirítós kenyérre kenve vagy sült krumpli mellé mártogatósnak ellenállhatatlan.

Fokhagymás, rozmaringos sült camembert receptje

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db camembert sajt
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 ág friss rozmaring
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, helyezd rá a camembert-t, és éles késsel készíts néhány kis bemetszést a tetejére, hogy a fűszereknek és az olajnak lehetőségük legyen átjárni a sajtot. Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal és fokhagymaporral. Egy ág friss rozmaringot moss meg, a leveleit tépkedd le, és helyezd el a sajt tetején, de a mélyedésekbe is juttathatsz az illatos fűszerből. Végül locsold meg egy kevés olívaolajjal, és told a sütőbe 25 percre, amíg a kérge enyhén megsül, a belseje pedig lágyan folyóssá válik.

A mennyei, olvadt sajtba fűszeres steakburgonyát is mártogathatsz.

Ezt is szeretjük