Fokhagymás, bazsalikomos cukkinikrémleves: könnyű, mégis laktató étel
A sok-sok fokhagymával és bazsalikommal ízesített cukkinikrémleves tartalmas és finom bevezetője az ebédnek.

cukkinikremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a különböző krémleveseket, ez a cukkiniből készült változat is ízleni fog. Legjobb házi alapléből készíteni, de ha nincs otthon, használhatsz leveskockát is. Egy kis krumplit belefőzve az állaga liszt nélkül is selymes és sűrű lesz.

Bazsalikomos, fokhagymás cukkinikrémleves receptje

Hozzávalók:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes cukkini
  • 2 dl tejszín
  • 1 l alaplé
  • 1 kis krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál friss bazsalikomlevél
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát kockázd fel, és olajon párold üvegesre. Közben a cukkinit mosd meg, vágd le a végeit, a nagyobb magokat vájd ki belőle, és kockázd fel. A puha hagymára dobd rá az átnyomott fokhagymát és a cukkinit, pirítsd egy-két percig, majd öntsd fel az alaplével. Ízesítsd sóval, szerecsendióval és bazsalikommal. A krumplit hámozd meg, kockázd fel, add a leveshez, és az egészet főzd puhára. Ha megfőttek, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd, kanalazd vissza a fazékba, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze.

Gondolnád, hogy cukkini felhasználásával akár különleges csokis sütit is készíthetsz?

Ezt is szeretjük