20 perces, selymes zöldborsókrémleves: friss bazsalikomlevelektől annyira finom
Dobd fel a megszokott zöldborsókrémlevest friss bazsalikommal! Ha szereted a csípőset, egy kevés chilivel is megbolondíthatod.
Lassan elérkezik a zöldborsó szezonja, amelyből fantasztikus bazsalikomos zöldborsókrémlevest készíthetsz. Mindenképp friss fűszernövényt használj hozzá, amelyből egy cserepet könnyen beszerezhetsz sok zöldségesnél és szupermarketben. Szezonon kívül mirelit zöldborsóból is készítheted.
Bazsalikomos zöldborsókrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg kifejtett zöldborsó
- 8 dl alaplé
- 5 dkg vaj
- 1.5 dl főzőtejszín
- 1 marék bazsalikomlevél
- 1 hagyma
- só
- bors
- frissen őrölt chili a tálaláshoz
Elkészítés:
A vajat egy lábosban olvaszd fel. Dobd rá az apróra vágott hagymát, párold üvegesre, majd keverd el a zöldborsóval. Együtt pirítsd egy percig, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd. Ha frissen fejtett zöldborsót használsz hozzá, a hüvelyéből is beledobhatsz néhány szép darabot.
Nagyjából tíz perc kell a borsónak, hogy puhára főjön. Ekkor kanalazd a levest turmixgépbe, dobd mellé a megmosott bazsalikomleveleket, és pürésítsd. Ha volt a levesben zöldborsóhüvely, azt szedd ki belőle. Öntsd vissza a lábosba, add hozzá a tejszínt, és forrald össze. Tálaláskor reszelhetsz chilit is a tetejére.
Klasszikus módon, májgaluskával is érdemes elkészítened a zöldborsólevest.
- leves
- bazsalikom
- zöldborsó
- krémleves
- alaplé
- zöldborsókrémleves
- bazsalikomos zöldborsókrémleves
- Recept
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept