Cukkinis paradicsomleves friss zöldfűszerekkel: sült zöldségekből még zamatosabb
A könnyen elkészíthető leves kertből vagy piacról frissen beszerzett alapanyagokból a legfinomabb.

cukkinis-paradicsomleves
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Simábbnak tűnik a pattanásos, hepehupás bőr, ha így kerül fel rá a smink: finom alapozással is jó fedést lehet elérni »

Csodaszép frizurák minden alkalomra, rövid hajból: a konty sem lehetetlen »

Egyetlen mozdulat, és eltűnik a hasi zsírpárna: a teltkarcsú modell öltözködési trükkjei aranyat érnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Lehet a paradicsomleves is egy kicsit más, mint a megszokott. Cukkinivel talán még ízletesebb, az olaszok így is imádják, és természetesen a bazsalikom sem hiányozhat belőle. Ha megkóstolod, legszívesebben te is hetente készítenéd el. Sokkal zamatosabb lesz, ha a zöldségeket megsütve rakod a levesbe. 

Cukkinis paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 50 db paradicsom
  • 1 db cukkini
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db leveskocka
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 2 ág bazsalikom
  • bors
  • levestészta
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit és a paradicsomot vágd kisebb darabokra, rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal, sózd, borsozd ízlés szerint, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon 20 percig, majd amikor már majdnem teljesen puha, vedd ki a sütőből.
 

Egy lábosban hevíts kevés olajat, rakd bele az apróra vágott vöröshagymát, majd dinszteld meg. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd pirulni. Mehetnek hozzá a zöldségek, majd öntsd fel egy liter vízzel, ízesítsd bazsalikommal, rozmaringgal, és morzsold bele a leveskockát. Főzd össze 15 perc alatt, majd pépesítsd botmixerrel. A tésztát akár a levesben, akár külön is kifőzheted. 
A mediterrán minestrone leves is friss, zamatos zöldségekből a legfinomabb. 

Ezt is szeretjük