Cukkinis paradicsomleves friss zöldfűszerekkel: sült zöldségekből még zamatosabb
A könnyen elkészíthető leves kertből vagy piacról frissen beszerzett alapanyagokból a legfinomabb.
Lehet a paradicsomleves is egy kicsit más, mint a megszokott. Cukkinivel talán még ízletesebb, az olaszok így is imádják, és természetesen a bazsalikom sem hiányozhat belőle. Ha megkóstolod, legszívesebben te is hetente készítenéd el. Sokkal zamatosabb lesz, ha a zöldségeket megsütve rakod a levesbe.
Cukkinis paradicsomleves
Hozzávalók
- 50 db paradicsom
- 1 db cukkini
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db leveskocka
- 1 db vöröshagyma
- 1 ág rozmaring
- 2 ág bazsalikom
- só
- bors
- levestészta
- olaj
Elkészítés:
A cukkinit és a paradicsomot vágd kisebb darabokra, rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal, sózd, borsozd ízlés szerint, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon 20 percig, majd amikor már majdnem teljesen puha, vedd ki a sütőből.
Egy lábosban hevíts kevés olajat, rakd bele az apróra vágott vöröshagymát, majd dinszteld meg. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd pirulni. Mehetnek hozzá a zöldségek, majd öntsd fel egy liter vízzel, ízesítsd bazsalikommal, rozmaringgal, és morzsold bele a leveskockát. Főzd össze 15 perc alatt, majd pépesítsd botmixerrel. A tésztát akár a levesben, akár külön is kifőzheted.
A mediterrán minestrone leves is friss, zamatos zöldségekből a legfinomabb.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept