A tökéletesen szaftos, omlós csirkemell zöldfűszerekkel: ezekre figyelj sütéskor
A zöldfűszeres csirkemell elkészítése nem igényel különösebb konyhaművészeti jártasságot, de néhány trükköt nem árt fejben tartani a tökéletes végeredményhez.

zoldfuszeres-csirkemell-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szárazabb csirkemell akkor a legfinomabb, ha sütés előtt legalább egy órát hagyod pácolódni a hűtőszekrényben. Az ízek ilyenkor átjárják a rostokat, így a hús belül is finom, szaftos lesz. A pácolódás után érdemes gyorsan átpirítani forró olajban, és úgy helyezni a sütőbe. Így a csirkén különlegesen finom kéreg képződik, a belseje pedig omlós marad. Salátával tálalva könnyű fogás.

Zöldfűszeres csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál aprított bazsalikom
  • 1 kávéskanál aprított rozmaring
  • 1 kávéskanál aprított kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál
  • 1 kávéskanál bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét tisztítsd meg, hosszában ketté is vághatod, gyorsabban átsül. Az aprított zöldfűszereket keverd össze a sóval, a borssal, az átpréselt fokhagymával és az olívaolajjal. Forgasd a keverékbe a csirkemelleket, és pihentesd a hűtőben egy órát.
Pácolás után egy nagyobb serpenyőben hevíts kevés olajat, és nagy lángon süsd fehérre a csirkemellek mindkét oldalát.

Ezután helyezd át a húsokat egy zsiradékkal kikent, tűzálló tálba, tedd melléjük a felkarikázott citromot, a bazsalikom- és a rozmaringágakat. Alufóliával letakarva, 200 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Győződj meg arról, hogy tökéletesen átsült-e a hús. Ezt legkönnyebben úgy tudod ellenőrizni, ha a sütőből kivéve az egyik darabot kettévágod: ha könnyen csúszik benne a kés, elkészült. 

Ezt is szeretjük