Sajttal, friss zöldfűszerekkel töltött csirkemell ropogós bundában
Ez az isteni, sajttal töltött csirkemell úgy még finomabb, ha friss zöldfűszerekkel is feldobod.

sajtos zoldfuszeres csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sajttal töltött csirkemell fejedelmi, és nem is különösebben bonyolult fogás. Ebben a változatban lágy krémsajt bújik meg a felgöngyölt hús belsejében, amelyet friss, illatos zöldfűszerek varázsolnak ínyenccé. A bazsalikom, az oregánó, a snidling és a kakukkfű négyese verhetetlen. A ropogósra sült, aranyszínű bunda már csak a ráadás. 

Zöldfűszeres sajttal töltött csirkemell receptje

Hozzávalók:

  • 70 dkg filézett csirkemell
  • 15 dkg tejszínes krémsajt
  • 1 evőkanál friss bazsalikom
  • 1 evőkanál friss oregánó
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • 0.5 csokor snidling
  • bors

A panírhoz

  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágd nagyobb szeletekre, enyhén klopfold ki, sózd meg, és tedd félre. A fűszernövényeket aprítsd fel, keverd össze a krémsajttal, sózd, borsozd, és ezt a keveréket kend a hússzelet egyik felére. Hajtsd rá a másik oldalát, rögzítsd hústűvel vagy fogvájóval. Minden szelettel hasonlóan járj el. Panírozd be a szokásos módon, azaz forgasd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába.

 

Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a húsokat legalább félig ellepje. Ha már elég forró, tedd bele a csirkéket, és közepes lángon süsd át a tekercseket.
Baconbe tekerve is elkészítheted a sajttal töltött csirkemellet.

Ezt is szeretjük