Omlósra puhult tejszínes-mustáros csirkemell: mennyei recept kevés munkával

A tejszínes-mustáros csirkemell mártása egy különleges összetevőnek köszönhetően egyszerre édes és pikáns.

Tejszínes-mustáros csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ennek a csodás, sütőben sült tejszínes-mustáros csirkemellnek a lelke a karakteres ízű dijoni mustár mellett a juharszirup. A mártásba gombát is tehetsz, így még teltebb lesz, de ha nem vagy oda érte, nyugodtan el is hagyhatod. Ha a csirkét serpenyőben körbepirítod, utána sütés közben nem illannak el az értékes nedvek, és kevésbé szárad ki.

Tejszínes-mustáros csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg gomba
  • 5 dl habtejszín
  • 3 evőkanál dijoni mustár
  • 2 teáskanál vörösborecet
  • 0.5 dl juharszirup
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd négy nagy darabba. Szórd meg sóval és borssal, kend meg olívaolajjal, és pihentesd a hűtőben egy órát. Közben a gombát szeleteld fel, és kevés olajon párold tíz percig, amíg összeesik. A pácolási idő végén serpenyőben, nagy lángon piríts a húsok mindkét oldalára kérget egy-két perc alatt, és sorakoztasd fel őket egy tepsiben. Kanalazd mellé a sült gombát.

 

A mártáshoz a tejszínt keverd el a mustárral, a vörösborecettel és a juharsziruppal. Öntsd a tepsiben várakozó hús tetejére. Takard le alufóliával, és 200 fokos sütőben fél óra alatt süsd puhára.

Az amerikai palacsinta alapreceptje: így lesz puha és légies

Aki evett már amerikai palacsintát, az biztosan kíváncsi az alapreceptre, hogy otthon is el tudja készíteni a nagy kedvencet!

Elolvasom

Kép: Nadiia Borovenko

Ezt is szeretjük