Puha vajas keksz juharsziruppal a tésztájában: mindenképpen valódi vajból készítsd

A juharszirupos vajas keksz legfontosabb titka, hogy semmiképp ne margarinból, hanem valódi, illatos vajból készítsd.

juharszirupos keksz
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A juharszirupos vajas keksz összeállítása egyszerű, gyors, az illata pedig ellenállhatatlanul lengi be sütés közben a lakást. A juharszirup Észak-Amerikából származó, mézhez hasonló édesítőszer, amelyet itthon főleg amerikai palacsintával szoktunk fogyasztani, de bármilyen más édességet feldobhatsz vele. Egyszer mindenképp próbáld ki azt is, hogyan készíthetsz házilag vajat!

Juharszirupos vajas keksz

Hozzávalók 6 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg fehér csoki
  • 8 dkg cukor
  • 4 evőkanál juharszirup
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál tejföl
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 0.5 dl tej

A tetejére:

  • 1 tojásfehérje
  • 1 evőkanál juharszirup
Recept idők

Elkészítés:

A vajat verd habosra a cukorral, majd add hozzá először a tojássárgát, utána a vaníliakivonatot, a juharszirupot és a tejföllel elkevert tejet. Végül szitáld hozzá a lisztet, és forgasd össze. A csokit vágd apró darabokra, és keverd a masszához. A sűrű tésztát pihentesd a hűtőben fél órát.

 

A pihentetési idő leteltével szaggass belőle diónyi darabokat. Formálj mindegyikből gombócot, lapogasd ki, és sorakoztasd fel őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kend meg a tetejüket juharsziruppal elkevert tojásfehérjével, és told 180 fokos sütőbe negyedórára, amíg a külsejük megszilárdul. Ebből a mennyiségből legalább két tepsire való keksz készülhet.

Akár főételt is ízesíthetsz juharsziruppal: nagyon jól megy a sült édeskrumplihoz.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük