Omlós, szaftos rozmaringos csirkemell: a páctól lesz igazán finom

Kiválóan megy a sült csirkemellhez a citromos, rozmaringos pác, így ráadásul azt is elkerülheted, hogy sütés közben kiszáradjon a hús.

rozmaringos csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az alapesetben elég száraz csirkemell omlóssá és szaftossá válik, ha sütés előtt néhány órát zöldfűszeres pácban érleled. Így az ízek lejutnak a hús belsejébe, ami így különösen ínycsiklandóvá válik. A bazsalikomhoz és a rozmaringhoz remekül megy a savanykás citrom.

Rozmaringos sült csirkemell receptje

Hozzávalók

  • 2 nagy, filézett csirkemell
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 ág rozmaring
  • 2 citrom
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb darabokra, és dörzsöld be sóval. A bazsalikomot és egy ág rozmaringot apríts fel, és egy kis tálban keverd el az egyik citrom kifacsart levével, az olívaolajjal és a borssal. A csirkedarabokat tedd ebbe a pácba, és hagyd benne legalább egy órát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Ha a pácolási idő letelt, tedd a húst egy tepsibe. Dobj mellé két egész ág rozmaringot és egy megmosott, felkarikázott citromot, öntsd fel egy kevés vízzel, és alufóliával letakarva told a sütőbe egy órára, hogy omlósra és szaftosra süljön. Ha egy tűt könnyedén bele tudsz szúrni, már elég puha, és tálalhatod is.

Ropogós tepsis krumplival tálalva a legfinomabb.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük