Omlós, szaftos rozmaringos csirkemell: a páctól lesz igazán finom
Kiválóan megy a sült csirkemellhez a citromos, rozmaringos pác, így ráadásul azt is elkerülheted, hogy sütés közben kiszáradjon a hús.
Az alapesetben elég száraz csirkemell omlóssá és szaftossá válik, ha sütés előtt néhány órát zöldfűszeres pácban érleled. Így az ízek lejutnak a hús belsejébe, ami így különösen ínycsiklandóvá válik. A bazsalikomhoz és a rozmaringhoz remekül megy a savanykás citrom.
Rozmaringos sült csirkemell receptje
Hozzávalók
- 2 nagy, filézett csirkemell
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 ág rozmaring
- 2 citrom
- 1 ág bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagyobb darabokra, és dörzsöld be sóval. A bazsalikomot és egy ág rozmaringot apríts fel, és egy kis tálban keverd el az egyik citrom kifacsart levével, az olívaolajjal és a borssal. A csirkedarabokat tedd ebbe a pácba, és hagyd benne legalább egy órát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Ha a pácolási idő letelt, tedd a húst egy tepsibe. Dobj mellé két egész ág rozmaringot és egy megmosott, felkarikázott citromot, öntsd fel egy kevés vízzel, és alufóliával letakarva told a sütőbe egy órára, hogy omlósra és szaftosra süljön. Ha egy tűt könnyedén bele tudsz szúrni, már elég puha, és tálalhatod is.
Ropogós tepsis krumplival tálalva a legfinomabb.
- citrom
- bazsalikom
- rozmaring
- csirkemell
- húsételek
- sült csirkemell
- rozmaringos csirkemell
- citromos-rozmaringos csirkemell
- Recept
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept