Isteni sült paprikás penne: a paradicsomszósztól még finomabb
Annak ellenére, hogy ez a tészta húsmentes, laktató és izgalmas, tele van csodás ízekkel.

sult-paprikas-paradicsomos-penne
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

Most így a legszebb az ombre: csodás színátmenetek a hajba, melyek feldobják a sötét tincseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A paprika frissen, szezonban az igazi, akár nyersen, akár sütve. Tésztára is kiváló, főleg fűszerekkel megbolondítva: a fokhagyma és a bazsalikom is jól illik hozzá. Alapnak a penne remek választás, és a paradicsomos szósszal sem hibázhatsz. 

Sült paprikás, paradicsomos penne

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne
  • 20 dkg hámozott konzervparadicsom
  • 5 dkg parmezán
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 kávéskanál szárított oregánó
  • 1 kávéskanál szárított bazsalikom
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A paprikát mosd meg, rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, és süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Időközben forgasd meg, majd amikor a paprika héja elkezd feketedni, vedd ki a sütőből. A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon futtasd meg. Add hozzá a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd össze 10 perc alatt. Ha túl darabos, pépesítsd botmixerrel.

Rakj fel vizet forrni egy nagy lábosba. Amikor lobog, tedd bele a tésztát. Főzd meg nyolc-tíz perc alatt. Akkor jó, ha al dente állagú, tehát nem roppanós, de nem is túl puha. Szűrd le, csepegtesd le.
Rakd hozzá a paprikát, és locsold meg a paradicsomszósszal. Tálaláskor szórd meg szárított és friss bazsalikommal, oregánóval, valamint reszelt parmezánnal.
A tészta jó fokhagymásan is izgalmas, ráadásul gyorsan elkészülsz vele.

Ezt is szeretjük