Omlósra sült tejszínes csirkecomb póréhagymával: baconszelet pirul a tetején

Az omlós sült csirkecomb póréhagymával és ropogós baconnel együtt sütve fantasztikusan finom ebéd vagy vacsora lehet.

baconos porehagymas csirke
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A póréhagyma és a bacon nagyon jó ízt ad a sült csirkecombnak. Még finomabb, ha többféle, lehetőleg friss zöldfűszerrel dobod fel. Mint a legtöbb hasonló ételnek, ennek is nagyon jót tesz, ha száraz fehérboros szaftban puhul.

Baconös-póréhagymás csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg bacon
  • 8 csirke alsócomb
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 póréhagyma
  • 1 evőkanál friss bazsalikom
  • 1 evőkanál friss oregánó
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd a hűtőbe pihenni egy órára. Ezalatt az ízek lejutnak a rostokhoz, és sokkal omlósabbra is sül a hús. Amikor a pácolási idő letelt, helyezd el a combokat egymás mellett egy tepsiben. A póréhagymát karikázd fel, és helyezd el a hús körül. Öntsd fel tejszínnel és borral, szórd meg apróra vágott bazsalikommal és oregánóval, oszd el a tetején a baconszeleteket, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe egy órára. Ekkor vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd meg a bacon még 10-15 perc alatt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük