Omlósra sült tejszínes csirkecomb póréhagymával: baconszelet pirul a tetején

Az omlós sült csirkecomb póréhagymával és ropogós baconnel együtt sütve fantasztikusan finom ebéd vagy vacsora lehet.

baconos porehagymas csirke
beauty and style
Top olvasott cikkek

A póréhagyma és a bacon nagyon jó ízt ad a sült csirkecombnak. Még finomabb, ha többféle, lehetőleg friss zöldfűszerrel dobod fel. Mint a legtöbb hasonló ételnek, ennek is nagyon jót tesz, ha száraz fehérboros szaftban puhul.

Baconös-póréhagymás csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg bacon
  • 8 csirke alsócomb
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 póréhagyma
  • 1 evőkanál friss bazsalikom
  • 1 evőkanál friss oregánó
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd a hűtőbe pihenni egy órára. Ezalatt az ízek lejutnak a rostokhoz, és sokkal omlósabbra is sül a hús. Amikor a pácolási idő letelt, helyezd el a combokat egymás mellett egy tepsiben. A póréhagymát karikázd fel, és helyezd el a hús körül. Öntsd fel tejszínnel és borral, szórd meg apróra vágott bazsalikommal és oregánóval, oszd el a tetején a baconszeleteket, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe egy órára. Ekkor vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd meg a bacon még 10-15 perc alatt.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük