Csirkefasírt kevés olajjal, sütőben sütve: zsemlemorzsa helyett zabpehely tartja össze
A zabpehellyel készült, sütőben sült csirkefasírt akár a diétádba is belefér.

csirkefasirt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ki ne szeretné a fűszeres fasírtgolyókat? Az ellenállhatatlan húspogácsa egyetlen rossz tulajdonsága, hogy a hozzá használt vízbe áztatott zsemle miatt nem igazán alakbarát. Ha csirkehússal készíted, és a massza összeragasztásához zabpelyhet használsz, kalóriaszegény, mégis nagyon finom ételt kaphatsz.

Zabpelyhes csirkefasírt

Hozzávalók

  • 50 dkg darált csirkehús
  • 10 dkg zabpehely
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst tedd egy tálba. Add hozzá a zabpelyhet, a zúzott fokhagymagerezdeket, a tojást, a citromlevet, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, az apróra vágott petrezselymet, a sót, a borsot, és gyúrd össze az egészet. Legalább egy órán keresztül pihentesd a hűtőben. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A húsos masszából tenyereddel formálj korongokat, helyezd el őket egymás mellett a tepsiben, locsold meg őket egy kevés olajjal, és süsd fél órát, amíg szép piros színt kapnak. A sütési idő felénél fordítsd meg őket, hogy mindkét oldaluk egyenletesen süljön át.

A zabpehely sütialapanyagaként is népszerű - az almás-fahéjas zabkeksz ellenállhatatlan, fűszeres ropogtatnivaló.

Ezt is szeretjük