Csirkefasírt kevés olajjal, sütőben sütve: zsemlemorzsa helyett zabpehely tartja össze

A zabpehellyel készült, sütőben sült csirkefasírt akár a diétádba is belefér.

csirkefasirt
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ki ne szeretné a fűszeres fasírtgolyókat? Az ellenállhatatlan húspogácsa egyetlen rossz tulajdonsága, hogy a hozzá használt vízbe áztatott zsemle miatt nem igazán alakbarát. Ha csirkehússal készíted, és a massza összeragasztásához zabpelyhet használsz, kalóriaszegény, mégis nagyon finom ételt kaphatsz.

Zabpelyhes csirkefasírt

Hozzávalók

  • 50 dkg darált csirkehús
  • 10 dkg zabpehely
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst tedd egy tálba. Add hozzá a zabpelyhet, a zúzott fokhagymagerezdeket, a tojást, a citromlevet, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, az apróra vágott petrezselymet, a sót, a borsot, és gyúrd össze az egészet. Legalább egy órán keresztül pihentesd a hűtőben. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A húsos masszából tenyereddel formálj korongokat, helyezd el őket egymás mellett a tepsiben, locsold meg őket egy kevés olajjal, és süsd fél órát, amíg szép piros színt kapnak. A sütési idő felénél fordítsd meg őket, hogy mindkét oldaluk egyenletesen süljön át.

A zabpehely sütialapanyagaként is népszerű - az almás-fahéjas zabkeksz ellenállhatatlan, fűszeres ropogtatnivaló.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük