Így készül az olasz szegény lecsó: sok színes paprikával és bazsalikommal főzik
Az olasz lecsó, vagyis a peperonata sokféle színes paprikából, és hús nélkül készül.
A legtöbb népnek megvan a maga lecsója. Az olasz változat, a peperonata tájegységenként eltérő: van, ahol padlizsánt, máshol fenyőmagot, olajbogyót és kapribogyót is tesznek hozzá. Ami azonban egyikből sem hiányozhat, az a friss bazsalikomlevél.
Olasz lecsó (peperonata)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg színes kaliforniai paprika
- 40 dkg paradicsom
- 10 bazsalikomlevél
- 2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymát hámozd meg, és cikkezd fel. A paradicsomot vágd kockákra, a paprikát csumázd ki, és csíkozd fel. Egy nagyobb lábosban hevítsd fel az olajat, párold rajta üvegesre a hagymát, majd ha már puha, dobd rá a felaprított fokhagymát, és együtt pirítsd egy percig. Ekkor add hozzá a paprikát és a paradicsomot. Sózd, borsozd, szórd meg felaprított bazsalikommal, és kis lángon nagyjából negyven perc alatt főzd össze addig, amíg a paradicsom teljesen szétesik, a paprika pedig megpuhul. Ha szeretnéd, ízlés szerint olívabogyóval, kapribogyóval vagy felkockázott padlizsánnal is dúsíthatod. Friss kenyérrel tunkolva az igazi.
A török lecsót is érdemes kipróbálni, amely tojással és erős paprikával fő.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept