
Extra ropogós, fűszeres rántott karfiol: pankomorzsába forgatva, olajszag nélkül
Gondold újra a rántott karfiolt: forgasd pankomorzsába, és süsd ki olaj helyett tepsiben!


Még izgalmasabbá válik a megszokott rántott karfiol, ha hagyományos prézli helyett nagy szemű, japán pankomorzsába forgatod. Ha utána bő olaj helyett sütőben sütöd ki, nem terheli meg a gyomrodat sem, és garantáltan alakbarát lesz a vacsorád.
Karfiol pankobundában
Hozzávalók
- 15 dkg pankomorzsa
- 10 dkg liszt
- 5 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg reszelt parmezán
- 3 db tojás
- 1 db karfiol
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
- 1 mokkáskanál szárított oregánó
- 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, a nagyobb darabokat vágd félbe, folyóvíz alatt mosd meg őket, és forrásban lévő, sós vízben öt perc alatt főzd roppanósra. Ha kész, szűrd le. A pankomorzsát egy tálban keverd el az olívaolajjal, az átnyomott fokhagymagerezddel, az aprított petrezselyemmel, a bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel és a reszelt parmezánnal. A karfiolrózsákat forgasd először lisztbe, utána tojásba, végül a fűszeres morzsába, és fektesd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe. Told 180 fokra előmelegített sütőbe annyi időre, amíg a bunda aranyszínűre pirul rajta.
A nagy szemű panírban minden bundázott étel finomabb - mindenképpen kóstold meg a pankomorzsába forgatott mozzarellarudakat is!
- bazsalikom
- karfiol
- vegetáriánus
- kakukkfű
- rántott karfiol
- oregano
- panko morzsa
- karfiol panko morzsában
- Recept

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept