Extra ropogós, fűszeres rántott karfiol: pankomorzsába forgatva, olajszag nélkül

Gondold újra a rántott karfiolt: forgasd pankomorzsába, és süsd ki olaj helyett tepsiben!

panko karfiol
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Még izgalmasabbá válik a megszokott rántott karfiol, ha hagyományos prézli helyett nagy szemű, japán pankomorzsába forgatod. Ha utána bő olaj helyett sütőben sütöd ki, nem terheli meg a gyomrodat sem, és garantáltan alakbarát lesz a vacsorád.

Karfiol pankobundában

Hozzávalók

  • 15 dkg pankomorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 3 db tojás
  • 1 db karfiol
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó
  • 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, a nagyobb darabokat vágd félbe, folyóvíz alatt mosd meg őket, és forrásban lévő, sós vízben öt perc alatt főzd roppanósra. Ha kész, szűrd le. A pankomorzsát egy tálban keverd el az olívaolajjal, az átnyomott fokhagymagerezddel, az aprított petrezselyemmel, a bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel és a reszelt parmezánnal. A karfiolrózsákat forgasd először lisztbe, utána tojásba, végül a fűszeres morzsába, és fektesd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe. Told 180 fokra előmelegített sütőbe annyi időre, amíg a bunda aranyszínűre pirul rajta.
 

A nagy szemű panírban minden bundázott étel finomabb - mindenképpen kóstold meg a pankomorzsába forgatott mozzarellarudakat is!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük