Maradék rizsből is isteni lesz a töltött paradicsom - Húsmentes, mégis laktató fogás
A fűszeres rizzsel töltött paradicsom mellől tényleg nem hiányzik a hús. Szép nagy, érett példányokat válassz hozzá.

- Megemeli a hajtöveket és szuper dús tartást ad: ezért a hajformázó eszközért rajonganak most a szépségbloggerek »
- A nappali és az esti arcápolási rutin nagyon más: nem mindegy, hogy mikor mit kensz az arcodra »
- 40 felett így a legnőiesebb a cicaszem: fiatalosabbnak tűnik az arc, ha másképp húzod meg a vonalat »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
A rizzsel töltött paradicsom kiadós, egészséges, és főleg érett, lédús zöldségekből finom. A rizs ízesítésekor nyugodtan engedd szabadjára a fantáziádat, és ízesítsd a kedvenc fűszereiddel. Ha maradék rizst használsz, egyszerűen csak fűszerezd meg, és néhány perc alatt forrald össze a paradicsommal.
Rizzsel töltött paradicsom
Hozzávalók 3 személyre
- 9 paradicsom
- 5 dkg mozzarella
- 4 evőkanál jázmin rizs
- 2 dl alaplé
- 1 lila hagyma
- 1 káváskanál kurkuma
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál oregánó
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A paradicsomokat mosd meg. A tetejüket vágd le, tedd félre, a belsejüket pedig óvatosan kapard ki, és törd össze apróra. Vigyázz, hogy a paradicsom fala sértetlen maradjon. A felaprított lila hagymát olajon párold üvegesre. Ha már puha, kanalazd rá a rizst, futtasd meg rajta néhány perc alatt, majd öntsd fel az alaplével. Add hozzá a felaprított paradicsomot és a fűszereket, sózd, borsozd, és a lehető legkisebb lángon párold puhára. Ha a levét már elfőtte, de még kemény, kevés vizet adj hozzá. A paradicsomokat állítsd fel egymás mellé egy magas falú tepsibe. Sózd és borsozd meg őket, kanalazd a belsejükbe a rizst, ezen oszd el a felvágott mozzarellát, locsold meg olívaolajjal, önts alá kevés vizet, majd tedd vissza rájuk a levágott tetejüket, és 180 fokos sütőben nagyjából egy óra alatt süsd készre őket.
A gombafejeket is megtöltheted mindenféle finomsággal: nagyon jól megy hozzájuk a darált hús és a sokféle zöldség.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept