Maradék rizsből is isteni lesz a töltött paradicsom - Húsmentes, mégis laktató fogás

A fűszeres rizzsel töltött paradicsom mellől tényleg nem hiányzik a hús. Szép nagy, érett példányokat válassz hozzá.

Rizzsel töltött paradicsom
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A rizzsel töltött paradicsom kiadós, egészséges, és főleg érett, lédús zöldségekből finom. A rizs ízesítésekor nyugodtan engedd szabadjára a fantáziádat, és ízesítsd a kedvenc fűszereiddel. Ha maradék rizst használsz, egyszerűen csak fűszerezd meg, és néhány perc alatt forrald össze a paradicsommal.

Rizzsel töltött paradicsom

Hozzávalók 3 személyre

  • 9 paradicsom
  • 5 dkg mozzarella
  • 4 evőkanál jázmin rizs
  • 2 dl alaplé
  • 1 lila hagyma
  • 1 káváskanál kurkuma
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat mosd meg. A tetejüket vágd le, tedd félre, a belsejüket pedig óvatosan kapard ki, és törd össze apróra. Vigyázz, hogy a paradicsom fala sértetlen maradjon. A felaprított lila hagymát olajon párold üvegesre. Ha már puha, kanalazd rá a rizst, futtasd meg rajta néhány perc alatt, majd öntsd fel az alaplével. Add hozzá a felaprított paradicsomot és a fűszereket, sózd, borsozd, és a lehető legkisebb lángon párold puhára. Ha a levét már elfőtte, de még kemény, kevés vizet adj hozzá. A paradicsomokat állítsd fel egymás mellé egy magas falú tepsibe. Sózd és borsozd meg őket, kanalazd a belsejükbe a rizst, ezen oszd el a felvágott mozzarellát, locsold meg olívaolajjal, önts alá kevés vizet, majd tedd vissza rájuk a levágott tetejüket, és 180 fokos sütőben nagyjából egy óra alatt süsd készre őket.

Zöldséggel és hússal töltött gomba sok sajttal sütve: laktató és nagyon finom

A gomba nem csak rántva finom, érdemes töltve is kipróbálni. Egyszerű, mégis ínycsiklandó fogás, melyből biztos a repeta.

Elolvasom
Ezt is szeretjük