Serpenyős csirkemell sűrű, zöldfűszeres szószban: vajon pirul a hús ropogósra
Vajban sütve, friss, zöldfűszeres szósszal tálalva nagyon finom a csirkemell.

zoldfuszeres csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vajban kisütött zöldfűszeres csirkemellet francia csirkének is nevezik, ami megtévesztő, mert valójában Amerikában élő olasz kivándorlók találták fel. Az eredete egyébként mindegy is, a lényeg az omlós hús, a friss fűszerek, a parmezán és a lágy szaft.

Csirkemell zöldfűszeres szaftban

Hozzávalók 3 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán
  • 4 dkg olívaolaj
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál friss petrezselyem
  • 1 evőkanál friss oregánó
  • 1 evőkanál friss bazsalikom
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl alaplé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 citrom leve
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, villával verd fel, sózd és borsozd őket, majd add hozzájuk a reszelt parmezánt és egy evőkanál petrezselymet. A csirkemellet vágd nagy szeletekre, és enyhén klopfold ki egy fólia alatt. Egy serpenyőben olvaszd össze az olívaolajat a vaj felével. Egy tálba szórj lisztet, ebben forgasd meg a csirkét, utána mártsd bele a tojásos keverékbe. Oldalanként négy-négy perc alatt süsd meg, majd tedd félre őket. Ugyanabba a serpenyőbe, amelyben a hús pirult, öntsd bele a bort és az alaplevet, nyomd hozzá a fokhagymagerezdet, csavard hozzá a citrom levét, és nagy lángon főzd két percig, amíg az alkohol elpárolog. Ekkor vedd kicsire a lángot, add hozzá az apróra vágott bazsalikomot, oregánót és a maradék petrezselymet. Végül olvaszd hozzá a vaj másik felét. Amikor a vaj is elolvadt, tedd vissza a szószba a csirkét, és fél perc alatt forrald össze az egészet.

A friss zöldfűszerek a halhoz is remekül passzolnak: finom, ropogós halpogácsát is ízesíthetsz velük.

Ezt is szeretjük