Serpenyős csirkemell sűrű, zöldfűszeres szószban: vajon pirul a hús ropogósra
Vajban sütve, friss, zöldfűszeres szósszal tálalva nagyon finom a csirkemell.

- A 46 éves Angelina Jolie szép bőrének titka rém egyszerű: a megfelelő hidratálásban és a fényvédőben hisz »
- Átalakul a puha, lötyögős felkar, ha ezeket a gyakorlatokat végzed: 15 perc torna, ami súlyzók nélkül is hatékonyan tónusoz »
- Fokozza a nőiességet, merész, de nem harsány: elég egy csipetnyi divatos fukszia, és nem maradsz észrevétlen »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Oszvald Marika lánya 43 évesen lett anya: Krisztinának a 11. lombikja lett sikeres
A vajban kisütött zöldfűszeres csirkemellet francia csirkének is nevezik, ami megtévesztő, mert valójában Amerikában élő olasz kivándorlók találták fel. Az eredete egyébként mindegy is, a lényeg az omlós hús, a friss fűszerek, a parmezán és a lágy szaft.
Csirkemell zöldfűszeres szaftban
Hozzávalók 3 személyre
- 60 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg parmezán
- 4 dkg olívaolaj
- 2 tojás
- 2 evőkanál friss petrezselyem
- 1 evőkanál friss oregánó
- 1 evőkanál friss bazsalikom
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 dl alaplé
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 citrom leve
- só
- bors
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, villával verd fel, sózd és borsozd őket, majd add hozzájuk a reszelt parmezánt és egy evőkanál petrezselymet. A csirkemellet vágd nagy szeletekre, és enyhén klopfold ki egy fólia alatt. Egy serpenyőben olvaszd össze az olívaolajat a vaj felével. Egy tálba szórj lisztet, ebben forgasd meg a csirkét, utána mártsd bele a tojásos keverékbe. Oldalanként négy-négy perc alatt süsd meg, majd tedd félre őket. Ugyanabba a serpenyőbe, amelyben a hús pirult, öntsd bele a bort és az alaplevet, nyomd hozzá a fokhagymagerezdet, csavard hozzá a citrom levét, és nagy lángon főzd két percig, amíg az alkohol elpárolog. Ekkor vedd kicsire a lángot, add hozzá az apróra vágott bazsalikomot, oregánót és a maradék petrezselymet. Végül olvaszd hozzá a vaj másik felét. Amikor a vaj is elolvadt, tedd vissza a szószba a csirkét, és fél perc alatt forrald össze az egészet.
A friss zöldfűszerek a halhoz is remekül passzolnak: finom, ropogós halpogácsát is ízesíthetsz velük.
Még több recept