Az olaszok nagy kedvence 20 perc alatt: paradicsomos, bazsalikomos tészta parmezánnal meghintve
A paradicsomos, bazsalikomos tészta hamisítatlan olasz fogás, amivel könnyedén otthonodba varázsolhatod a mediterrán éttermek hangulatát.

parmezanos-bazsalaikomos-teszta
Ez is érdekelhet

Home officetól az edzéstervig - minden élethelyzetre nyújt okos megoldást a Huawei (x)

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Visszatérő, bosszantó pattanások a testen: ezt kell tenned, hogy megszabadulj tőlük »

5 cipőfazon, ami igazán divatos lesz idén ősszel: ezeket érdemes az üzletekben keresned »

Leradírozzák a zsírt és javítják a tartást: hátizomgyakorlatok, amikhez csak két palack kell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olasz konyha kedvelői imádni fogják az ízekben gazdag paradicsomos-bazsalikomos tésztát, ami ebédre és vacsorára is ideális. A paradicsomból ezúttal nem készül szósz, elég egy-két percig sütni. Így több vitamin marad benne, és gyorsabban letudhatod a főzést. A zöldfűszerekkel ne spórolj! 

Paradicsomos, bazsalikomos tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 25 dkg paradicsom
  • 5 dkg parmezán
  • 2 ág bazsalikom
  • 1 ág rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel vizet forrni egy nagy fazékban, majd amikor lobog, rakd bele a tésztát. Dobj hozzá sót, és főzd körülbelül nyolc percig. Amikor al dente állagú, tehát se nem puha, se nem kemény, szűrd le és csepegtesd le. 
 

Egy lábosban hevíts olajat, és dobd bele a zúzott fokhagymát. Süsd addig, amíg elkezd színesedni, és kellemes lesz az illata. Arra ügyelj, hogy ne pirítsd meg túlságosan, mert akkor keserű lesz. Rakd rá a feldarabolt paradicsomot, a bazsalikomot, a rozmaringot, sózd, borsozd. Egy-két percig süsd kevergetve, majd forgasd hozzá a tésztát. Tálaláskor parmezánnal és zöldfűszerekkel megszórva kínáld. 
Ha te is rajongsz a paradicsomos ételekért, de szívesen kipróbálnál új recepteket, akkor ezt az összeállítást látnod kell!

Ezt is szeretjük