Az olaszok nagy kedvence 20 perc alatt: paradicsomos, bazsalikomos tészta parmezánnal meghintve

A paradicsomos, bazsalikomos tészta hamisítatlan olasz fogás, amivel könnyedén otthonodba varázsolhatod a mediterrán éttermek hangulatát.

Paradicsomos, bazsalikomos tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olasz konyha kedvelői imádni fogják az ízekben gazdag paradicsomos-bazsalikomos tésztát, ami ebédre és vacsorára is ideális. A paradicsomból ezúttal nem készül szósz, elég egy-két percig sütni. Így több vitamin marad benne, és gyorsabban letudhatod a főzést. A zöldfűszerekkel ne spórolj! 

Paradicsomos, bazsalikomos tészta

Hozzávalók

  • 40 dkg tészta
  • 25 dkg paradicsom
  • 5 dkg parmezán
  • 2 ág bazsalikom
  • 1 ág rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel vizet forrni egy nagy fazékban, majd amikor lobog, rakd bele a tésztát. Dobj hozzá sót, és főzd körülbelül nyolc percig. Amikor al dente állagú, tehát se nem puha, se nem kemény, szűrd le és csepegtesd le. 
 

Egy lábosban hevíts olajat, és dobd bele a zúzott fokhagymát. Süsd addig, amíg elkezd színesedni, és kellemes lesz az illata. Arra ügyelj, hogy ne pirítsd meg túlságosan, mert akkor keserű lesz. Rakd rá a feldarabolt paradicsomot, a bazsalikomot, a rozmaringot, sózd, borsozd. Egy-két percig süsd kevergetve, majd forgasd hozzá a tésztát. Tálaláskor parmezánnal és zöldfűszerekkel megszórva kínáld. 
Ha te is rajongsz a paradicsomos ételekért, de szívesen kipróbálnál új recepteket, akkor ezt az összeállítást látnod kell!

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük