Tepsiben sült, ropogós rántott karfiol: a jó fűszerezés a panír titka

A tepsis rántott karfiol kiadós fogás, ezzel a módszerrel készítve pedig egészséges is.

rantott karfiol
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Köretnek vagy húsmentes főfogásnak is tökéletes a tepsis rántott karfiol, ráadásul, ha nem bő olajban készül, a gyomrot sem terheli meg. Még finomabb, ha a panírt jól befűszerezed: így biztos, hogy senki nem fogja unalmasnak tartani. 

Tepsis rántott karfiol

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dkg reszelt parmezán
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 tojás
  • 1 kg karfiol
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, folyó víz alatt mosd meg, és lobogva forró, sós vízben főzd ki öt perc alatt. Ha kész, szűrd le. A zsemlemorzsát öntsd egy tálba, majd keverd el a reszelt parmezánnal, az olívaolajjal, az átnyomott fokhagymagerezddel, a fűszerekkel és a sóval. Egy másik tálban verd fel enyhén a tojást, egy harmadikba szórj kukoricalisztet. A kifőtt karfiolrózsákat hempergesd meg előbb a lisztben, utána a tojásban, végül a fűszeres zsemlemorzsában, és helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe húsz percre, amíg a bunda aranyszínűre pirul.

A sajtfalatok is nagyon finomak bundázva: a ropogós kéreg alatt megbúvó olvadt darabok egyszerűen ellenállhatatlanok.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük