Zöldfűszeres, sajtos csirkemell: 10 perc munka sincs vele, a többi már a sütő dolga
A zöldfűszeres, sajtos csirkemell valódi turbó ebéd vagy vacsora: csak befűszerezed, egy kicsit hagyod pihenni, és már mehet is a sütőbe.


- A legszebb ruhák a Golden Globe-ról: az 51 éves Catherine Zeta-Jones ellopta a show-t a ruhájával »
- Diana angyalarcú unokahúga nem kis feladatot kapott: a 30 éves Kitty Spencer a Dolce & Gabbanát képviseli »
- A bőrhatású nadrág és a bakancs 50 felett sem tilos: a vagány stylist megmutatja, hogy lehet nőies »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Heti horoszkóp március 1-től 7-ig: a Szűz váratlan fordulatra, a Bika jó hírre számíthat
A natúr csirkemellszeleteket mindenki szívesen fogyasztja, aki odafigyel a táplálkozásra, közben pedig a finom ízekért is odavan. Kevés zsiradékkal készülnek, így nem terhelik meg a gyomrot, és saláta kísérőjeként is tökéletesen megállják a helyüket. A hússzeleteket a tetejükön nyúlós, piros sajt dobja fel.
Zöldfűszeres, sajtos csirkemell
Hozzávalók:
- 80 dkg filézett csirkemell
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított majoránna
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellből vágj közepesen vastag szeleteket, és dörzsöld be sóval, borssal. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat a majoránnával, az oregánóval és a bazsalikommal, majd forgasd meg benne a csirkemelldarabokat.
A sütőt kapcsold be 180 fokra. Amíg bemelegszik, a húsokat letakarva pihentesd a hűtőben, közben reszeld le a sajtot. Ha a sütő már forró, vedd ki a húsokat a hűtőből, fektesd a szeleteket egymás mellé egy tűzálló tálba, szórd meg a tetejüket reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told az egészet a sütőbe. Süsd 30-40 percig, az utolsó 10 percben az alufóliát vedd le a tetejéről, hogy a sajt megpiruljon.
A Cézár-saláta is egészséges és kiadós fogás, amiből szintén nem hiányozhat a csirke. A téli változatot is kóstold meg!
Még több recept