Zöldfűszeres, sajtos csirkemell: 10 perc munka sincs vele, a többi már a sütő dolga
A zöldfűszeres, sajtos csirkemell valódi turbó ebéd vagy vacsora: csak befűszerezed, egy kicsit hagyod pihenni, és már mehet is a sütőbe.

zoldfuszeres sajtos csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A natúr csirkemellszeleteket mindenki szívesen fogyasztja, aki odafigyel a táplálkozásra, közben pedig a finom ízekért is odavan. Kevés zsiradékkal készülnek, így nem terhelik meg a gyomrot, és saláta kísérőjeként is tökéletesen megállják a helyüket. A hússzeleteket a tetejükön nyúlós, piros sajt dobja fel.

Zöldfűszeres, sajtos csirkemell

Hozzávalók:

  • 80 dkg filézett csirkemell
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított majoránna
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellből vágj közepesen vastag szeleteket, és dörzsöld be sóval, borssal. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat a majoránnával, az oregánóval és a bazsalikommal, majd forgasd meg benne a csirkemelldarabokat.

A sütőt kapcsold be 180 fokra. Amíg bemelegszik, a húsokat letakarva pihentesd a hűtőben, közben reszeld le a sajtot. Ha a sütő már forró, vedd ki a húsokat a hűtőből, fektesd a szeleteket egymás mellé egy tűzálló tálba, szórd meg a tetejüket reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told az egészet a sütőbe. Süsd 30-40 percig, az utolsó 10 percben az alufóliát vedd le a tetejéről, hogy a sajt megpiruljon.
A Cézár-saláta is egészséges és kiadós fogás, amiből szintén nem hiányozhat a csirke. A téli változatot is kóstold meg! 

Ezt is szeretjük