Házi sült paradicsom fűszeres olívaolajjal, bazsalikommal: csak a tepsibe kell tenni

A bazsalikomos sült paradicsom köretnek ugyanolyan kiváló, mint tésztára feltétnek, vagy akár kenyérre.

hazi-sult-paradicsom
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha beleharapsz az édes, fűszeres sült paradicsomba, garantáltan bele is szeretsz. Sokoldalúan felhasználhatod, és a világ egyik legegyszerűbb étele. Szinte bármilyen paradicsomból elkészítheted, de a húsosabbak még jobbak. Sőt, érdemes a pirosak mellé sárgákat is tenni a tepsibe. Fontos továbbá, hogy jó minőségű olajat használj!  

Bazsalikomos sült paradicsom

Hozzávalók

  • 1 kg paradicsom
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 ág bazsalikom
  • 2 ág kakukkfű
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat alaposan mosd meg, és vágd félbe, majd rendezd tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és locsold meg vele a paradicsomokat. Rakd rájuk a kakukkfüvet, a bazsalikomot, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 20-25 percig, vagy amíg a paradicsom megpuhul, és jó illatos lesz. Tálaláskor még friss bazsalikomlevelekkel is megszórhatod. 
A paradicsomot aszalva, fűszeres olajban is elteheted. Hihetetlenül egyszerű, és a bolti ár töredékéből kihozhatod. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük