Isteni és nagyon sűrű: olasz paradicsomleves mediterrán fűszerekkel
Érett, édes paradicsomból a legfinomabb a mediterrán paradicsomleves, ami a menzainál is sokkal jobb.

olasz-paradicsomleves-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olasz paradicsomleves selymes, a zöldfűszereknek köszönhetően üde és nagyszerű íze van. Nem kell bele rántás, így kevésbé hizlal, mint a mi jól megszokott levesünk. Ha még laktatóbbá tennéd, főzz bele tésztát. Ne hagyd túl sokáig rotyogni, hogy minél több vitamin maradjon a paradicsomban. Érdemes a végén hozzáadni a fűszereket, úgy sokkal jobban kijön az ízük. 

Olasz paradicsomleves receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db hagyma
  • 5 dkg parmezán
  • 4 bögre húsleves
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis doboz paradicsomkonzerv
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat mosd meg, mártsd egy-két percre forró vízbe, és húzd le a héjukat. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olívaolajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Dobd hozzá a paprikát, a paradicsomot, öntsd hozzá a sűrített paradicsomot és a levest. Forrald össze 10 perc alatt.
Pépesítsd botmixerrel, és ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és rottyantsd össze. Tálaláskor megszórhatod reszelt parmezánnal, és olívaolajjal is meglocsolhatod.
A csirkemell és a krumpli mellett a paradicsomot is elkészítheted Hasselback módon, csak vagdosd be, és tegyél bele minél több finomságot.

Ezt is szeretjük