Ropogós tócsni illatos zöldfűszerekkel: fokhagymás tejföllel tálalva mennyei

Készítsd el a tócsnit sokféle zöldfűszerrel, a masszába pedig reszelj parmezánt!

Zöldfűszeres tócsni
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csodás tócsnit készíthetsz zöldfűszerekkel feldobva, a kis lepények pedig még szaftosabbak lesznek, ha parmezánt is reszelsz beléjük. Jól mennek pörköltekhez, szaftos húsokhoz, de ha nem tervezel nagyobb étkezést, egyszerűen fokhagymás tejfölbe is mártogathatod őket.

Zöldfűszeres tócsni

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg krumpli
  • 4 evőkanál liszt (amennyit felvesz)
  • 2 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg és reszeld le. Add hozzá a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a zöldfűszereket. Sózd, borsozd, végül fokozatosan adagolj bele annyi lisztet, hogy jól összeálljon. Viszonylag gyorsan dolgozz vele, hogy a reszelt krumpli meg ne feketedjen. 

 

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A krumplis masszából szaggass lepényeket az olajba, és oldalanként három-négy perc alatt süsd őket aranyszínűre. A kész tócsnikat szedd papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitasd róluk.

Ha valami könnyebb, egészséges köretre vágysz, próbáld ki a selymes karfiolpürét!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük