Ropogós tócsni illatos zöldfűszerekkel: fokhagymás tejföllel tálalva mennyei

Készítsd el a tócsnit sokféle zöldfűszerrel, a masszába pedig reszelj parmezánt!

Zöldfűszeres tócsni
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csodás tócsnit készíthetsz zöldfűszerekkel feldobva, a kis lepények pedig még szaftosabbak lesznek, ha parmezánt is reszelsz beléjük. Jól mennek pörköltekhez, szaftos húsokhoz, de ha nem tervezel nagyobb étkezést, egyszerűen fokhagymás tejfölbe is mártogathatod őket.

Zöldfűszeres tócsni

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg krumpli
  • 4 evőkanál liszt (amennyit felvesz)
  • 2 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg és reszeld le. Add hozzá a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a zöldfűszereket. Sózd, borsozd, végül fokozatosan adagolj bele annyi lisztet, hogy jól összeálljon. Viszonylag gyorsan dolgozz vele, hogy a reszelt krumpli meg ne feketedjen. 

 

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A krumplis masszából szaggass lepényeket az olajba, és oldalanként három-négy perc alatt süsd őket aranyszínűre. A kész tócsnikat szedd papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitasd róluk.

Selymes, lágy karfiolpüré: tökéletes köret húsok mellé

A selymes pürét a tejszín és a parmezán teszi ellenállhatatlanná, sült és rántott hús mellé remekül illik.

Elolvasom
Ezt is szeretjük