Egészben sült karaj jó fokhagymásan: ezzel a módszerrel marad szaftos a hús
Az egészben sült fokhagymás karajjal nincs különösebben sok munka, csak arra kell vigyázni, hogy ki ne száradjon.

egesz karaj
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az igazán szaftos hús titka a rápirított kéreg: mielőtt tepsibe emeled, olajon, nagy lángon pirítsd körbe minden oldalát. Ez megakadályozza majd, hogy az értékes nedvek sütés közben elpárologjanak belőle, és így kiszáradjon.

Egészben sült fokhagymás karaj

Hozzávalók 5 személyre

  • 1 kg sertéskaraj
  • 2 dl olaj
  • 2 evőkanál friss rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 dl forró víz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karajt dörzsöld be sóval és borssal, és egy deci forró olajon egy-egy perc alatt piríts kérget mindegyik oldalára. Ha kész, emeld át egy tepsibe. A másik egy deci olajat keverd össze a felaprított rozmaringgal, a zúzott fokhagymával, a mustárral, a pirospaprikával és a bazsalikommal, és ezzel kend meg a húst. Önts mellé egy deci forró vizet is. Takard le alufóliával, és told 160 fokra előmelegített sütőbe. Bő másfél óra múlva vedd le az alufóliát a tetejéről, a sütőt tekerd fel 180 fokra, és így pirítsd még 20 percet. Ha kész, vedd ki a sütőből, és negyedórát hagyd állni, miközben gyakran meglocsolod a szaftjával.

A karajnak nem csak a mustár, hanem a méz is nagyon jól áll: ezzel a páccal lesz különösen finom.

Ezt is szeretjük