Egészben sült karaj jó fokhagymásan: ezzel a módszerrel marad szaftos a hús
Az egészben sült fokhagymás karajjal nincs különösebben sok munka, csak arra kell vigyázni, hogy ki ne száradjon.

- Felélénkül a bőr és csökken a puffadás, ha így mosol arcot: ezt tedd, és ragyogni fogsz »
- 6 nőies nyári szett, amiben jól mutat a szalmatáska: ez a szezon legmutatósabb kiegészítője »
- Katalin hercegnét az egyik legszebb ruhájában örökítették meg a festményen: a híres kreáció úgy ragyog, mint a smaragd »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Az igazán szaftos hús titka a rápirított kéreg: mielőtt tepsibe emeled, olajon, nagy lángon pirítsd körbe minden oldalát. Ez megakadályozza majd, hogy az értékes nedvek sütés közben elpárologjanak belőle, és így kiszáradjon.
Egészben sült fokhagymás karaj
Hozzávalók 5 személyre
- 1 kg sertéskaraj
- 2 dl olaj
- 2 evőkanál friss rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 dl forró víz
- só
- bors
Elkészítés:
A karajt dörzsöld be sóval és borssal, és egy deci forró olajon egy-egy perc alatt piríts kérget mindegyik oldalára. Ha kész, emeld át egy tepsibe. A másik egy deci olajat keverd össze a felaprított rozmaringgal, a zúzott fokhagymával, a mustárral, a pirospaprikával és a bazsalikommal, és ezzel kend meg a húst. Önts mellé egy deci forró vizet is. Takard le alufóliával, és told 160 fokra előmelegített sütőbe. Bő másfél óra múlva vedd le az alufóliát a tetejéről, a sütőt tekerd fel 180 fokra, és így pirítsd még 20 percet. Ha kész, vedd ki a sütőből, és negyedórát hagyd állni, miközben gyakran meglocsolod a szaftjával.
A karajnak nem csak a mustár, hanem a méz is nagyon jól áll: ezzel a páccal lesz különösen finom.
Még több recept