Ananásszal, sajttal sült csirkefalatok a sütőből: kívül ropogós, belül szaftos és omlós
Az ananászos, ropogós sajttal bevont csirkemell azoknak való, akik kevés munkával szeretnének valami igazán finomat tenni az asztalra.

ananaszos csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ananászos csirkemell ellen általában azoknak sincs kifogásuk, akik egyébként nem rajonganak a gyümölcsös húsételekért. A legfinomabb ízek elérése érdekében tartsd a szeleteket egy órát fűszeres pácban, ezután koronázd meg ananászdarabokkal és a sok sajttal.

Ananászos csirkefalatok receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 20 dkg darabolt konzervananász
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • bors
  • 1 szál újhagyma a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd szeletekre, és sózd be. Egy tálban keverd el az olívaolajat a bazsalikommal és a borssal, forgasd meg benne a húst, és tartsd ebben a pácban egy órát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra, az ananászt csepegtesd le, a sajtot reszeld le. A bepácolt hússzeleteket helyezd el egymás mellett egy tepsiben. Oszd el a tetejükön az ananászdarabokat, szórd meg bőségesen reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told a sütőbe háromnegyed órára, amíg a hús puhára sül. Az utolsó 15 percre vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt ropogósra piruljon rajta. Ha kivetted a sütőből, apróra vágott újhagymával szórhatod meg.

Ananászból isteni finom édességet is készíthetsz, ha palacsintatésztába mártod, és olajban sütöd ki.

Ezt is szeretjük