Kiadós darált húsos pite ropogós sajttal a tetején: a két tortillalap között fűszeres massza bújik meg
Készítsd el egészen újfajta módon a darát húsos pitét serpenyőben, tortillalapokkal!

- Ilyen bitang nőies tud lenni a rövid frizura: előtte-utána fotók mutatnak rá, milyen sokat jelent az előnyös, divatos fazon »
- Megemeli a hajtöveket és szuper dús tartást ad: ezért a hajformázó eszközért rajonganak most a szépségbloggerek »
- A nappali és az esti arcápolási rutin nagyon más: nem mindegy, hogy mikor mit kensz az arcodra »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Néha nem is szükséges egy új ételhez különleges hozzávalókat beszerezni, elég, ha a meglévőket használod fel kreatívan. Kész tortillalapokból és fűszeres, darált húsos masszából egészen különleges, ínycsiklandó kompozíciót állíthatsz össze.
Darált húsos pite receptje
Hozzávalók
- 30 dkg darált hús
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 tortillalap
- 2 tojás
- 1 paradicsom
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 vöröshagyma
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- vaj a serpenyő kikenéséhez
Elkészítés:
A darált húst helyezd egy tálba. Reszeld hozzá a vöröshagymát, keverd el a bazsalikommal és az apróra vágott petrezselyemmel, sózd, borsozd. A paprikát és a paradicsomot vágd apróra, keverd a húshoz, és alaposan gyúrd össze az egészet. A tojásokat egy kisebb tálban kézi habverővel keverd el. Egy serpenyőt kenj ki vajjal, helyezd rá az egyik tortillalapot, egyengesd el rajta a darált húsos masszát, reszeld rá a sajt felét, fedd be a másik tortillalappal, ennek a tetejét öntsd le a felvert tojással, majd fedő alatt süsd közepes lángon tíz percig. Ha az idő letelt, óvatosan fordítsd meg a pitét, szórd meg a tetejét a maradék sajttal, és süsd újabb tíz percig. Ennyi idő alatt a hús is megfő, és a sajt is szépen a tetejére olvad. Ha igazán ropogósra szeretnéd, tálalás előtt told még forró sütőbe tíz percre, hogy a sajt megpiruljon a tetején.
Leveles tésztába burkolva is készíthetsz hasonló ételt - a mini marhahúsos piték vendégváró falatoknak is tökéletesek.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept