Húsmentes csicseriborsó-fasírt illatos zöldfűszerekkel: körettel vagy mártogatóssal fantasztikus

A zöldfűszeres csicseriborsó-fasírt hús nélkül is eltelít.

Zöldfűszeres csicseriborsó-fasírt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csicseriborsó-fasírt jellegében hasonlít a klasszikus falafelre, de sokkal egyszerűbben, rövidebb idő alatt elkészül. Jól mennek hozzá a friss, illatos zöldfűszerek: a koriander, a bazsalikom és a menta. A különböző zöldségfasírtok maradékmentő recepteknek is kiválóak, ha pedig konzervből készíted őket, csak le kell kapni egyet a kamrapolcról.

Zöldfűszeres csicseriborsó-fasírt

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2.5 dkg liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz csicseriborsó-konzerv
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 tojás
  • 1 marék menta
  • 1 marék bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 csokor koriander
  • frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsót csepegtesd le, pürésítsd, és tedd egy tálba. Nem kell, hogy teljesen pépes legyen, nyugodtan maradhatnak benne kisebb darabok. Reszeld hozzá a megpucolt répát és a fokhagymát, üsd bele a tojást, fűszerezd aprított mentával, bazsalikommal, petrezselyemmel, korianderrel, sóval és borssal, végül adagold hozzá a lisztet és a zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapj.

 

Készíts belőle lepényeket, és kevés olajon, oldalanként három-négy perc alatt süsd őket ropogósra.

Hamis mac and cheese karfiollal: eteti magát, annyira krémes

Ebben a változatban a sajtot karfiol és csicseriborsó helyettesíti, így nemcsak azoknak kedvez, akik elkerülnék a tejterméket, hanem bárkinek ideális, aki egy jót enne egészségesen.

Elolvasom
Ezt is szeretjük