
Húsmentes csicseriborsó-fasírt illatos zöldfűszerekkel: körettel vagy mártogatóssal fantasztikus
A zöldfűszeres csicseriborsó-fasírt hús nélkül is eltelít.


A csicseriborsó-fasírt jellegében hasonlít a klasszikus falafelre, de sokkal egyszerűbben, rövidebb idő alatt elkészül. Jól mennek hozzá a friss, illatos zöldfűszerek: a koriander, a bazsalikom és a menta. A különböző zöldségfasírtok maradékmentő recepteknek is kiválóak, ha pedig konzervből készíted őket, csak le kell kapni egyet a kamrapolcról.
Zöldfűszeres csicseriborsó-fasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2.5 dkg liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz csicseriborsó-konzerv
- 1 közepes sárgarépa
- 1 tojás
- 1 marék menta
- 1 marék bazsalikom
- 1 csokor petrezselyem
- 0.5 csokor koriander
- só
- frissen őrölt bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csicseriborsót csepegtesd le, pürésítsd, és tedd egy tálba. Nem kell, hogy teljesen pépes legyen, nyugodtan maradhatnak benne kisebb darabok. Reszeld hozzá a megpucolt répát és a fokhagymát, üsd bele a tojást, fűszerezd aprított mentával, bazsalikommal, petrezselyemmel, korianderrel, sóval és borssal, végül adagold hozzá a lisztet és a zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapj.
Készíts belőle lepényeket, és kevés olajon, oldalanként három-négy perc alatt süsd őket ropogósra.
Az amerikai sajtos makarónit, a mac and cheese-t is elkészítheted tejmentesen, csicseriborsós krémmel.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept