Pestós csirkesaláta paradicsommal és rukkolával: könnyű, mégis laktató
A méregzöld bazsalikomos mártást, a pestót otthon is elkészítheted. Rukkolás, paradicsomos csirkesaláta önteteként fenséges.

pestos csirkesalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár pestót ma már bármelyik szupermarket polcain találsz, ha van egy kis időd, érdemes otthon elkészítened, mert sokkal finomabb lesz a végeredmény. Az így készült mártást húsok mellé vagy tészta tetejére kínálhatod - különösen jól megy egy finom csirkesalátához. A fenyőmag kihagyhatatlan belőle, és nagyon fontos, hogy most tényleg friss bazsalikomot használj hozzá.

Pestós csirkesaláta receptje

Hozzávalók:

A salátához

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 40 dkg paradicsom
  • 20 dkg rukkola
  • bors
  • olívaolaj

A pestóhoz

  • 4 dkg fenyőmag
  • 4 dkg friss bazsalikomlevél
  • 2 dkg reszelt parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre. Szórd meg sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd a hűtőbe, hogy a fűszerek íze átjárja a húst.

Amíg a csirke pihen, készítsd el a pestót. A fenyőmagot száraz, forró serpenyőben pirítsd meg, és öntsd turmixgépbe. Tedd hozzá a megmosott bazsalikomleveleket és a parmezánt, szeleteld bele a fokhagymát, öntsd fel olívaolajjal, sózd, borsozd, és turmixold össze az egészet. 

A csirkemell mindkét oldalát serpenyőben süsd pirosra. A paradicsomokat negyedeld fel. A rukkolát mosd meg, és tedd egy tálba, keverd össze a paradicsommal és az átsült csirkemellel, végül öntsd hozzá a friss, illatos pestót.

Akár spenótból is összeállíthatsz pestót, az így készült öntetet pedig krumplival tálalhatod.

Ezt is szeretjük