
Krémes fokhagymás-tejszínes tészta zöldfűszerekkel: 20 perc alatt az asztalra kerül
A krémes és laktató fokhagymás, tejszínes tészta a sietős esték megmentője, ugyanis villámgyorsan az asztalra kerül.


A tejszínes szószba forgatott tésztában az a legjobb, hogy mire kifő, a mártás is pont elkészül. A szószt tetszésed szerint fűszerezheted, de a fokhagymás alappal és a hozzáadott friss bazsalikomlevelekkel nem lőhetsz mellé. Tálaláskor minden adag tetejét szórd meg reszelt parmezánnal.
Tejszínes, fokhagymás tészta
Hozzávalók
- 40 dkg penne
- 15 dkg reszelt parmezán
- 3 dl főzőtejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vaj vagy margarin
- 1 marék friss bazsalikomlevél
- 1 csipet szerecsendió
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre, mert ha szükséges, a mártást ezzel hígíthatod. Amíg a tészta fő, állítsd össze a mártást. A vajat vagy margarint olvaszd fel, nyomd rá a fokhagymát, pirítsd egy-két percig, majd öntsd fel a tejszínnel. Óvatosan sózd meg, reszelj rá borsot, szórd meg egy kevés szerecsendióval, keverd bele a reszelt parmezán felét, és forrald össze. Ha túl sűrű, önts bele néhány evőkanállal a tészta főzővizéből. Ha a sajt már elolvadt, és a mártás elérte a kívánt állagot, forgasd össze a tésztával. Tépj rá friss bazsalikomleveleket, az adagok tetejét pedig szórd meg a megmaradt parmezánnal.
A fetás, céklás tészta is hamar összeállítható, színes, vidám vacsora, ráadásul vitaminnal is tele van.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept