Sonkába tekert, sajttal töltött karácsonyi csirkemell: a páctól lesz ennyire finom
Készítsd el a csirkemellet újfajta módon! Töltsd meg sajttal, a külsejét pedig tekerd ínycsiklandó sonkába.

sajttal toltott csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A göngyölt csirkemell mindig sikert arat, pedig nem kell hozzá semmi különleges hozzávaló. Különösen finom, ha kívül roppanósra sült sonka fedi, belül pedig mozzarella olvadozik. Ha kisütés előtt fűszeres pácban tartod, a hús maga is ellenállhatatlan és omlós lesz.

Sajttal töltött, sonkába tekert csirkemell

Hozzávalók:

  • 20 dkg mozzarella
  • 4 szelet olasz sonka (prosciutto)
  • 4 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 filézett csirkemell
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet nyisd ki, és lapjával vágd el, hogy két nagy, vékony, könnyen feltekerhető szeletet kapj. Enyhén klopfold ki, és sózd be őket. Az olívaolajat keverd el a borssal, a zúzott fokhagymagerezdekkel és a pirospaprikával. Kend meg a csirkeszeleteket ezzel a páccal, és pihentesd legalább egy órát.

Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra, a mozzarellát szeleteld fel. Egy tálra vagy egy deszkára fektess le egymás mellé két szelet sonkát. Helyezz rá egy darab csirkét, arra tegyél mozzarellaszeleteket, szórd meg bazsalikommal, tekerd fel a sonkával együtt, ha szükséges, tűzd meg, tegyél a tetejére egy babérlevelet, és fektesd egy tepsibe. Ismételd meg a műveletet a másik darab hússal is. Takard le alufóliával, és süsd addig, amíg a hús megpuhul. Az utolsó negyedórában vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sonka ropogósra pirulhasson.

Az olasz sonka, a prosciutto akár egy különleges sós palacsinta feltéteként is remekül működik.

Ezt is szeretjük