Lágy, tejszínes karfiolkrémleves: így még biztosan nem kóstoltad
Ha szereted a hagyományos változatot, azért, ha pedig nem, azért kell megkóstolnod ezt a tejszínes karfiolkrémlevest.

karfiolkremleves 3
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan vannak, akik nem szeretik a hagyományos karfiollevest, de ezt a lágy, tejszínes változatot nekik is érdemes kipróbálniuk, a vitamindús zöldség ugyanis itt pépes állapotban van jelen. Ha egy evőkanál rizzsel dúsítod a levest, habarás nélkül is selymes lesz az állaga. Fűszerezéskor legyél bátor: különösen jól megy hozzá a bazsalikom és a szerecsendió.

Tejszínes karfiolkrémleves receptje

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • 1 kis fej karfiol
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 leveskocka
  • 1 evőkanál rizs
  • 1 kávéskanál szárított bazsalikom
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • bors
  • friss bazsalikomlevelek a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, egy evőkanál olajon pirítsd egy-két percig, majd öntsd fel egy liter vízzel. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval és bazsalikommal, add hozzá a rizst, és ha felforrt, morzsold bele a leveskockát. Főzd addig, amíg a rizs és a karfiol is megpuhult. Ekkor öntsd turmixgépbe, pürésítsd, majd szedd vissza a lábosba. Egy kis tálkában keverd össze a tejszínt néhány evőkanál levessel, ezzel sűrítsd be, és kevergetve forrald össze. A tetejét friss bazsalikomlevelekkel díszítheted.

Tálald ropogós házi krutonnal!

Ezt is szeretjük