Lágy, tejszínes karfiolkrémleves: így még biztosan nem kóstoltad
Ha szereted a hagyományos változatot, azért, ha pedig nem, azért kell megkóstolnod ezt a tejszínes karfiolkrémlevest.


- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak az OTP-s csalók
Sokan vannak, akik nem szeretik a hagyományos karfiollevest, de ezt a lágy, tejszínes változatot nekik is érdemes kipróbálniuk, a vitamindús zöldség ugyanis itt pépes állapotban van jelen. Ha egy evőkanál rizzsel dúsítod a levest, habarás nélkül is selymes lesz az állaga. Fűszerezéskor legyél bátor: különösen jól megy hozzá a bazsalikom és a szerecsendió.
Tejszínes karfiolkrémleves receptje
Hozzávalók
- 2 dl tejszín
- 1 kis fej karfiol
- 1 evőkanál olaj
- 1 leveskocka
- 1 evőkanál rizs
- 1 kávéskanál szárított bazsalikom
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- só
- bors
- friss bazsalikomlevelek a tálaláshoz
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, egy evőkanál olajon pirítsd egy-két percig, majd öntsd fel egy liter vízzel. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval és bazsalikommal, add hozzá a rizst, és ha felforrt, morzsold bele a leveskockát. Főzd addig, amíg a rizs és a karfiol is megpuhult. Ekkor öntsd turmixgépbe, pürésítsd, majd szedd vissza a lábosba. Egy kis tálkában keverd össze a tejszínt néhány evőkanál levessel, ezzel sűrítsd be, és kevergetve forrald össze. A tetejét friss bazsalikomlevelekkel díszítheted.
Tálald ropogós házi krutonnal!
Még több recept