Pikáns, fűszeres rizzsel töltött kaliforniai paprika: hús nélkül is laktató és nagyon finom
A fűszeres rizzsel töltött kaliforniai paprikával nincs sok munka, viszont nagyon finom.

rizses paprika
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha húsmentes ebédre vagy vacsorára vágysz, készítsd el ezt a sok-sok fűszerrel ízesített, töltött kaliforniai paprikát. Még mutatósabb, ha sütés közben a kalapját is a tetejére teszed.

Rizzsel töltött kaliforniai paprika

Hozzávalók

  • 4 evőkanál rizs
  • 3 kaliforniai paprika
  • 3 paradicsom
  • 1 evőkanál currypor
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A rizst kevés olajon futtasd meg, majd add hozzá a felkockázott paradicsomot. Sózd, borsozd, szórd meg curryporral, kurkumával, bazsalikommal és oregánóval, és folyamatos kevergetés közben kis lángon főzd tovább. A rizs először a hamar összeeső paradicsom levében kezd főni, azonban ahogy duzzad, a vizet folyamatosan pótold rajta. Amikor megpuhult, de az állaga még jó szaftos, vedd le a tűzről. A kaliforniai paprikák tetejét vágd le. Állítsd őket egymás mellé egy magas falú tepsibe, ahol nem dőlnek el, mindegyiket töltsd meg a fűszeres rizzsel, tedd a kalapjukat vissza a tetejükre, és told őket egy órára 180 fokra előmelegített sütőbe.

A gombafejek is isteni finomak megtöltve - próbáld ki fetával és spenóttal!

Ezt is szeretjük