Sült csirkemell fűszeres kéreggel sütve: ha bepácolod, igazán omlós lesz

A fűszeres kéreggel sült csirkemell saláták mellé vagy hagyományos köretekhez is jól megy.

fuszeres kereggel
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkemell megosztó étel: vannak, akik rajonganak érte, mert sokféleképpen elkészíthető, és egyáltalán nem hizlal, mások viszont idegenkednek tőle, mert túl száraznak tartják. Ha ez utóbbi csoportba tartozol, tudnod kell,  hogy ha jó a pác, a csirkemell is fantasztikusan omlós lehet.

Fűszeres kéregben sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 1 kávéskanál füstölt paprika
  • 1 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet, ha egészben vetted, vágd nagy darabokba, és sózd meg őket. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat a fűszerekkel, forgasd meg benne a húst, és tedd be a hűtőbe legalább két órát pihenni, hogy az ízek lejussanak a rostokhoz. A pácolási idő leteltével forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, és nagy lángon oldalanként néhány perc alatt piríts kérget a húsok oldalára. Ezután emeld át őket egy tepsibe, takard le alufóliával, told 200 fokra előmelegített sütőbe fél órára, hogy teljesen átsüljenek.

Az így készült csirkemell egy finom Cézár-saláta megkoronázása is lehet.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük