Sült csirkemell fűszeres kéreggel sütve: ha bepácolod, igazán omlós lesz
A fűszeres kéreggel sült csirkemell saláták mellé vagy hagyományos köretekhez is jól megy.

fuszeres kereggel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkemell megosztó étel: vannak, akik rajonganak érte, mert sokféleképpen elkészíthető, és egyáltalán nem hizlal, mások viszont idegenkednek tőle, mert túl száraznak tartják. Ha ez utóbbi csoportba tartozol, tudnod kell,  hogy ha jó a pác, a csirkemell is fantasztikusan omlós lehet.

Fűszeres kéregben sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 1 kávéskanál füstölt paprika
  • 1 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet, ha egészben vetted, vágd nagy darabokba, és sózd meg őket. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat a fűszerekkel, forgasd meg benne a húst, és tedd be a hűtőbe legalább két órát pihenni, hogy az ízek lejussanak a rostokhoz. A pácolási idő leteltével forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, és nagy lángon oldalanként néhány perc alatt piríts kérget a húsok oldalára. Ezután emeld át őket egy tepsibe, takard le alufóliával, told 200 fokra előmelegített sütőbe fél órára, hogy teljesen átsüljenek.

Az így készült csirkemell egy finom Cézár-saláta megkoronázása is lehet.

Ezt is szeretjük