
Mozzarellával és paradicsommal sült omlós csirkemell: krémesen olvad a sajt a tetejére
Mennyei lesz a csirkemell, ha a tetejére paradicsomot sütsz, és mozzarellát is olvasztasz rá.


A mozzarellás-paradicsomos csirkemell az egyik legegyszerűbben elkészíthető, mégis szinte mindenki által szeretett étel. Az olasz sajt és a paradicsom együttese még jobban működik, ha friss vagy szárított zöldfűszerekkel ízesíted. Hogy a sajt vagy a paradicsom kerül-e felülre, tőled függ, mindenki másképp szereti.
Paradicsomos-mozzarellás csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg paradicsom
- 10 dkg mozzarella
- 1 evőkanál friss bazsalikom
- 1 evőkanál friss oregánó
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteld fel, szórd meg sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd a hűtőbe fél órára, hogy az ízek lejussanak a hússzeletek belsejébe. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A zöldfűszereket aprítsd fel, a paradicsomot és a mozzarellát vágd karikákra. A bepácolt csirkeszeleteket helyezd el egymás mellett egy tepsiben. A húsokra pakold rá a paradicsomot és a mozzarellát, szórd meg a bazsalikommal és oregánóval, és alufóliával letakarva told a sütőbe nagyjából negyven percre. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt és a paradicsom ropogósra piruljon. Tálalhatod olasz módra spagettivel vagy salátával, esetleg sült krumplival.
A mozzarella akár főszereplője is lehet az ebédnek, kirántva, mártogatóssal elképesztően finom.
- paradicsom
- mozzarella
- bazsalikom
- csirkemell
- húsételek
- oregano
- mozzarellás-paradicsomos csirkemell
- Recept

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept