Mozzarellával és paradicsommal sült omlós csirkemell: krémesen olvad a sajt a tetejére

Mennyei lesz a csirkemell, ha a tetejére paradicsomot sütsz, és mozzarellát is olvasztasz rá.

Paradicsomos-mozzarellás csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mozzarellás-paradicsomos csirkemell az egyik legegyszerűbben elkészíthető, mégis szinte mindenki által szeretett étel. Az olasz sajt és a paradicsom együttese még jobban működik, ha friss vagy szárított zöldfűszerekkel ízesíted. Hogy a sajt vagy a paradicsom kerül-e felülre, tőled függ, mindenki másképp szereti.

Paradicsomos-mozzarellás csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 75 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg paradicsom
  • 10 dkg mozzarella
  • 1 evőkanál friss bazsalikom
  • 1 evőkanál friss oregánó
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel, szórd meg sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd a hűtőbe fél órára, hogy az ízek lejussanak a hússzeletek belsejébe. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A zöldfűszereket aprítsd fel, a paradicsomot és a mozzarellát vágd karikákra. A bepácolt csirkeszeleteket helyezd el egymás mellett egy tepsiben. A húsokra pakold rá a paradicsomot és a mozzarellát, szórd meg a bazsalikommal és oregánóval, és alufóliával letakarva told a sütőbe nagyjából negyven percre. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt és a paradicsom ropogósra piruljon. Tálalhatod olasz módra spagettivel vagy salátával, esetleg sült krumplival.

Kívül ropogós, belül olvadt sajtfalatok: mártogatósreceptet is mutatunk

A mozzarellafalatokat fűszeres morzsába kell forgatni, így pluszízt kapnak, önmagukban is nagyon finomak lesznek, de a mártogatós teszi fel az i-re a pontot.

Elolvasom
Ezt is szeretjük