Mozzarellával és paradicsommal sült omlós csirkemell: krémesen olvad a sajt a tetejére
Mennyei lesz a csirkemell, ha a tetejére paradicsomot sütsz, és mozzarellát is olvasztasz rá.

- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A természet ihletet ad (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
A mozzarellás-paradicsomos csirkemell az egyik legegyszerűbben elkészíthető, mégis szinte mindenki által szeretett étel. Az olasz sajt és a paradicsom együttese még jobban működik, ha friss vagy szárított zöldfűszerekkel ízesíted. Hogy a sajt vagy a paradicsom kerül-e felülre, tőled függ, mindenki másképp szereti.
Paradicsomos-mozzarellás csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg paradicsom
- 10 dkg mozzarella
- 1 evőkanál friss bazsalikom
- 1 evőkanál friss oregánó
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteld fel, szórd meg sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd a hűtőbe fél órára, hogy az ízek lejussanak a hússzeletek belsejébe. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A zöldfűszereket aprítsd fel, a paradicsomot és a mozzarellát vágd karikákra. A bepácolt csirkeszeleteket helyezd el egymás mellett egy tepsiben. A húsokra pakold rá a paradicsomot és a mozzarellát, szórd meg a bazsalikommal és oregánóval, és alufóliával letakarva told a sütőbe nagyjából negyven percre. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt és a paradicsom ropogósra piruljon. Tálalhatod olasz módra spagettivel vagy salátával, esetleg sült krumplival.
A mozzarella akár főszereplője is lehet az ebédnek, kirántva, mártogatóssal elképesztően finom.
Még több recept