Bazsalikomos, paradicsomos padlizsánpizza: szénhidrátmentes, isteni változat

Ha ezt a pizzát eszed, nem kell aggódnod a fogyókúrád miatt! Egyszerű, csupa zöldség, és szósz sem kell hozzá.

Bazsalikomos, paradicsomos padlizsánpizza: szénhidrátmentes, isteni változat
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a hamis pizza alakbarát finomság. Csak a tésztát kell lecserélni, az alacsony kalóriatartalmú padlizsán pedig szinte kínálja magát. Külön pizzaszósz nem is kell, csak rakj a padlizsánszeletekre sok paradicsomot. Partifalatnak, előételnek és könnyű vacsorának is kiváló választás. 

Padlizsánpizza

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ág bazsalikom
  • 1 teáskanál
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt mosd meg alaposan, a végeit távolítsd el, és vágd körülbelül egy centi vastag karikákra. Sózd be, és pihentesd legalább 20 percig. Ezt követően itasd le a padlizsánszeletekről a nedvességet.  

Az olívaolajat keverd össze a pépesített fokhagymával, borssal, és kend be vele a padlizsánt. Rakd rá a feldarabolt koktélparadicsomot, a bazsalikomot, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Amikor a padlizsán széle elkezd pirulni, és a sajt is elolvad, kiveheted a sütőből. Rögtön kínálhatod is, de hidegen is finom.
A padlizsánból nagyon egyszerűen isteni krémet is készíthetsz. Van néhány trükkje, hogy igazán finom legyen. 

Ezt is szeretjük