Bazsalikomos, paradicsomos padlizsánpizza: szénhidrátmentes, isteni változat
Ha ezt a pizzát eszed, nem kell aggódnod a fogyókúrád miatt! Egyszerű, csupa zöldség, és szósz sem kell hozzá.

paradicsomos-baazsalikomos-padlizsanpizza
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

A 47 éves gyönyörű modell túltolta a dögösséget: újraírta a vidéki báj fogalmát »

Brigitte Bardot ezzel a frizurával őrjítette meg a férfiakat: így készítsd el egyszerűen »

6 esküvői frizura, ami rövid hajból elkészítve a legszebb: ezeket kérd a fodrásztól »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a hamis pizza alakbarát finomság. Csak a tésztát kell lecserélni, az alacsony kalóriatartalmú padlizsán pedig szinte kínálja magát. Külön pizzaszósz nem is kell, csak rakj a padlizsánszeletekre sok paradicsomot. Partifalatnak, előételnek és könnyű vacsorának is kiváló választás. 

Padlizsánpizza

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ág bazsalikom
  • 1 teáskanál
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt mosd meg alaposan, a végeit távolítsd el, és vágd körülbelül egy centi vastag karikákra. Sózd be, és pihentesd legalább 20 percig. Ezt követően itasd le a padlizsánszeletekről a nedvességet.  

Az olívaolajat keverd össze a pépesített fokhagymával, borssal, és kend be vele a padlizsánt. Rakd rá a feldarabolt koktélparadicsomot, a bazsalikomot, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Amikor a padlizsán széle elkezd pirulni, és a sajt is elolvad, kiveheted a sütőből. Rögtön kínálhatod is, de hidegen is finom.
A padlizsánból nagyon egyszerűen isteni krémet is készíthetsz. Van néhány trükkje, hogy igazán finom legyen. 

Ezt is szeretjük